lørdag den 25. oktober 2003

DM på oldenborger

I weekenden 26.-28.sep blev der i Ikast Rideklub afholdt DM i westernridning i hhv. Quarter, Paint og DWF-regi.

Så torsdag eftermiddag tog Chanel og jeg samt en hel del oppakning den 4 timer lange tur til Ikast, hvor Chanel blev indkvarteret i en af de 4 stævnestalde. Og jeg selv fandt et sted at campere. (Det skal efterfølgende siges at det blev lidt koldt at sove i bilen eftersom det om morgenen kun var et par graders varme). Nå men Chanel og jeg gik en tur rundt på pladsen, og skridtede lidt rundt i ridehuset, hvor der var hektisk aktivitet af ryttere og heste der også lige skulle ride lidt inden stævnet startede næste morgen.Fredag morgen startede stævnet kl. 9 med en masse halterklasser, og efterfølgende rideklasser. Hele dagen var der livlig aktivitet i staldende og showarenaen. Overalt sås skinnende heste med nylakerede hove og sølvsadler samt ryttere i deres glitrende showtøj. Et virkeligt flot syn. Jeg selv skulle ind i horsemanship om eftermiddagen og så havde jeg i et anfald af optimisme fået efteranmeldt i novice reining. Ikke fordi vi ellers gør det så meget i reining, men nok nærmere fordi jeg ikke mente Chanel gik godt nok til at starte den pleasure-cup jeg ellers havde meldt mig til i. Så jeg byttede klasse, og det blev faktisk til en 2.plads og et danmarksmesterskab her, eftersom det var en svensk ekvipage der vandt klassen. Så det var jo ikke så tosset alligevel. Sidste klasse blev redet sent om aftenen mellem kl. 23 og 24, hvilket siger lidt om antallet af starter til stævnet. Der var ikke tid til mange pauser i løbet af dagen.Lørdag morgen startede stævnet kl. 7, og igen kørte der klasser til temmeligt sent. Jeg skulle egentlig have startet showmanship, men jeg kom lidt bagefter med tiden, og valgte derfor at melde fra og istedet kigge lidt på de andre istedet. Og om aftenen skulle jeg så ind i amatør pleasure. Men da Chanel var lettere utilfreds med ikke at skulle lave noget før klokken var blevet mange, var hun en lille smule for meget fyldt af energi, så jeg overvejede om jeg ikke bare skulle have redet barrelerace istedet. I hvert fald gik det en del for stærkt i pleasureklassen, så det var lidt ærgeligt.Søndag startede man med trail kl. 7, og jeg skulle starte den første klasse, så det var bare op og igang kl. 5... (Gaaaab...) Jeg skulle her starte novice trail. Jeg havde ellers også meldt til i amatør trail, men efter at have kastet et blik på baneskitsen, måtte jeg jo nok erkende, at vi lige skal øve os lidt mere inden vi skal starte sådan noget en anden gang. Så jeg meldte fra i amatør trail, og "nøjedes" med novice-udgaven. Og det var også rigeligt synes jeg. Aldrig har jeg set så kompliceret en trailbane nogle af de steder jeg har startet, men det var selvfølgelig også DM. I hvert fald kom vi igennem og Chanel vovede sig over broen til trods for at hun aldrig har set en bro med gelænder før.Senere gjaldt det 2X horsemanship og en pleasure. Denne gang gik pleasuren lidt mere i reglementeret tempo, og horsemanshippen gik super godt, især amatør. I open fik hun lige kigget efter en hest der overhalede bagfra i pleasuredelen. Men programmerne i begge klasser gik rigtigt godt. Så jeg besluttede ikke at starte mere. Vi skulle ellers have været ind i open pleasure også, men valgte istedet at pakke sammen og køre hjem da klokken var ca. 15. Og det var nok meget godt, for jeg var i hvert fald godt træt da jeg landede i Haslev ved 19-tiden om aftenen.Men et godt stævne med masser af flot ridning og bortset fra en diskussion omkring en skadet hest der ikke var til at flytte fra opvarmningsbanen til frustration for nogle af de opvarmende ryttere, er der vist ikke så meget at sige om det andet end: Tak for et godt stævne til både arrangører og med-ryttere.M.v.h. Randi F. Mélohn/ Chanel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar