lørdag den 27. marts 2004

Pressemeddelelse om DM 2004

DKQHA Danmarksmesternskaberne afvikles i samarbejde med DWF og DRHA.


Danish Quarter Horse Association (DKQHA) har i år valgt at afvikle Danmarksmesterskaberne (DM) i samarbejde med Dansk Western Forening (DWF) og Danish Reining Horse Association (DRHA).

DKQHA er en avlsforening, som har til opgave at fremme Quarter Horses i Danmark, herunder naturligvis sørge for at der afvikles et DM for Quarter Horses i Danmark hvert år. DKQHA skal desuden hvert år afholde et Futurity for Quarter Horses.



DWF er Danmarks westernparaplyorganisation, der arbejder for en samlet dansk westernscene


og rummer organisationen af danske westernlokalklubber samt sportsafdelingerne i avlsforeningerne. Derudover er DWF koordinationsledet til DRF.



DRHA er specialklub for reiningryttere. Denne klub har tilsvarende afdelinger over hele verden,


alle organiseret i hovedforbundet NRHA – National Reining Horse Association i USA.



Kun én danmarksmester pr. disciplin / rytterkategori.


Ønsket er dog fortsat at finde den ultimative Danmarksmester i de respektive westerndiscipliner, hvorfor danmarksmestertitlen i de enkelte discipliner går til den danske vinder (alternativt bedst placerede dansker) af allbreed klasserne, således alle uanset hesterace har lige mulighed for at vinde denne titel. Særligt til DM er der lavet en specialaftale med DWF, således der er muligt at stille op og deltage i kampen om DM titlen mod køb af en DM licens til hest og rytter for kr. 50. Danmarksmesteren belønnes med medalje og ærespræmie som de tidligere år.



Vindere af QH klasserne (eller bedst placerede dansker jf. reglement) opnår titlen Danish Champion 2004, naturligvis fortsat med tilhørende medalje og ærespræmie.



Hvem er danmarksmester i Reining


Som følge af et samarbejde mellem DWF, DRHA samt Reiningudvalget i Dansk Ride Forbund (DRF) vil der blive kæmpet om Danmarksmestertitlen i Reining i 2 go’s i Open kategori. Med denne titel følger at man er den udråbte Danmarksmester i Reining med følgende æresdækken og medaljer. Derudover vil der være store pengepræmier idet der er præmier fra både DWF, DRF og DRHA



DKQHA Versatility Horse 2004


I år introducerer DKQHA det spændende Versatility Horse koncept, som er en konkurrence der løber på tværs af alle 4 store AQHA stævner i Danmark, og hvor vinderen skal findes til den sidste og afgørende runde ved DM. Også her er der en masse dejlige pengepræmier idet en del af startpengene samt stort tilskud fra DKQHA tilsammen sikrer vinderen flere tusinde kroner. Versatility Horse 2004 vil blive afviklet som en særskilt klasse, der kun er åben for Quarter Horses og medlemmer af DKQHA. I klassen skal der gennemrides et pattern, som indeholder elementer fra både Western Pleasure, Trail, Western Riding samt Reining.



OBS OBS Vær opmærksom på, at man skal deltage i minimum 3 af de 4 shows for at kunne vinde klassen. Held og lykke til alle.



DM afvikles i Ikast Rideklub d. 10.-12. september.


Som tidligere så holdes DM i Ikast hvor baneforhold, camping, forplejning, standplads, betjening og bokse altid er i top. Som noget nyt er det i år besluttet, at sætte prisen på bokse ned til gavn for vore mange deltagere. Bokspris for de første 100 bokse vil være 500,- kr. Da der efterfølgende skal opsættes dyre teltbokse, vil prisen være kr. 700,- for de efterfølgende. Du kan allerede nu booke din boks til DM ved at indbetale 200 kr. på DKQHA showkonto (7230-0001173612) med tydelig angivelse af hvilken hest boksen er indbetalt til. Du kan på DKQHA’s nye hjemmeside følge udviklingen i salget af bokse.



Kvægklasser er selvfølgelig en del af DM


DM i Ikast byder på alle de traditionelle klasser indenfor westernridningen selvfølgelig inklusive de meget populære kvægklasser. Og naturligvis skal der også findes en Danmarksmester i kvægklasserne working cowhorse samt cutting.



Vi har brug for hjælpere til DM


Er du interesseret i at blive hjælper til DM, kan du kontakte Henning Christensen på tlf. 86 44 57 00 eller mail@littlecreek.dk. Der vil igen i år være gode forhold for hjælperne mht. forplejning, deltagelse i rytterfest lørdag aften, den tilbagevendende gave til hjælperne samt det gode sammenhold, der altid opstår blandt hjælperne til DM.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar