onsdag den 30. juni 2004

Dansk Non Pro Sejr ved Appaloosa Show i Sverige

Lørdag d. 12. juni afholdte den svenske Appaloosa forening et single pointed show på dejlige Näsbyholm, som ligger i den skønneste natur ca. 80 km syd for Stockholm.

Der var ca. 40 heste tilmeldt showet og der blev udbudt alle typer halter klasser samt de fleste ride klasser.



Fra Danmark mødte 5 heste der alle klarede sig rigtig pænt i den hårde konkurrence mod de skrappe svenskere. Benjaco Ranch mødte med 2 heste, Benjacos Topper, en 4-årsvallak den tog et par førstepladser i forskellige halter klasser, bl.a. den specielle klasse FPD, der er forbeholdt Appaloosaer med mindst 73% foundation blod. I ride klasserne blev han redet af sin træner Jette Nimand, hvor han opnåede en 5. plads i AA Reining og en 4. plads i AA Hunter Under Saddle. Benjaco mødte også med en 3-års hoppe, Benjacos Maya, en helsøster til den nu 4-årige Benjacos Small Horse, der sidste år var den mest vindende Appaloosa i Danmark. Lillesøster er ikke redet endnu og måtte nøjes med at gå i Halter klasser, men her klarede hun sig meget fint, med en 2. plads i 3-års halterhopper og hun vandt sin FPD. I non pro blev hun vist af sin ejer Bjarne Jacobsen og tog også her 1. pladsen.



Bob Sondej viste sin dejlige meget udprægede foundation-hoppe ”Shiloh Bi Good” i nogle halter klasser og fik pæne resultater, bl.a. en 2. plads i FPD.



Hans Erik og Inge Andersen startede deres to vallakker. Hans Erik opnåede en fin 3. plads i AA Reining, på sin Ruste. Inge red nogle flotte Pleasure klasser på sin nye vallak, ”Jivaro” som er indkøbt i Frankrig., bl.a. en førsteplads i Non-pro western pleasure. Inge opnåede dermed at blive High-Point non-pro i showet.



Flot var det at se de mange spændene forskellige mønstre Appaloosa hestene er udstyret med. I klassen ”Most Colorful”, som er en speciel Appaloosa halter klasse, hvor der i bedømmelsen lægges 40% på farvetegningerne, var ikke mindre en 16 heste mødt ind. Der ar tradition for at man stiller så mange heste som muligt i denne klasse, måske mest for at vise publikum et samlet udbud af ”pletter”.



(Kilde: www.appaloosa.dk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar