lørdag den 4. december 2004

Sådan forbedrer du Extended Jog

Af: Bob Meneely i samarbejde m. Jennifer CorkeryHvis du deltager i Horsemanship-klasser, er du nødt til at kunne øge din hests jog, samtidig med at du bibeholder en korrekt position ovenpå hesten.

For at forbedre dine færdigheder i sadlen, og score gode points til shows, kan du træne de følgende hjemme-øvelser.Idealet i showarenaen


Din hest forøger og forkorter sin jog i perfekte overgange, netop der hvor show-pattern indikerer at dette skal gøres (placeringen og varigheden af extended jog varierer i hvert enkelt, individuelle program). Din signaler til hesten er næsten usynlige og efterlader det indtryk, at hesten forøgede skridtlængde helt af sig selv. Du bibeholder en lige linie fra øre, skulder, hofte til hæl, og du holder dine hæle solidt nede i bøjlerne, på trods af hestens forøgede tempo. Du absorberer de forstørrede bevægelser i den forøgede gangart med din underkrop, mens du holder benene stille og overkroppen høj og udstrakt, dog ikke stiv. Du guider hesten, tager farten af den eller stopper, med en rolig hånd på tøjlen, der hele tiden befinder sig få cm over sadelhornet.Hjemmearbejdet


I denne øvelse skal du ride langs med fire markører, som f.eks. plastik-kegler. Du starter med at sætte de fire markører op på en lige linie. Betragt den første markør som A, den anden som B, den tredje som C og den sidste som D. Afstanden imellem markør A og B, samt C og D, skal være omkring 6 meter. Afstanden imellem markør B og C skal være omkring 9 meter.Rid langs med linien af opsatte markører, og bed din hest om almindelig jog fra markør A til B. Idet du passerer markør B, beder du om extended jog. Når du passerer markør C, beder du igen om almindelig jog. Når du har passeret markør D, gør du dig klar til endnu en gennemridning.


Stræb efter at give små signaler, men hvis der er behov for tydeligere signaler for at opnå forøgelsen eller overgangen tilbage til almindelig jog, så brug dem. Din hest vil blive mere følsom overfor dine signaler, i takt med at du træner denne øvelse.Varier øvelsen ved at simulere forskellige tests, der findes i rigtige Horsemanship-patterns. Eksempelvis:Start fra stillestående ved markør A, og afslut med et stop ved markør D, med extended jog derimellem.Start med en bagpartsvending ved markør A og afslut med at bakke ved markør D, med extended jog derimellem.Træn overgange ved at kombinere extended jog med galop- og skridt-sekvenser langs markør-linien (tilpas afstanden imellem markørerne for en mere praktisk og flydende øvelse).Placer markørerne på et buet spor og træn på at ride extended jog omkring hjørner.Denne variation i øvelserne vil hjælpe din hest til at lære at adskille dine signaler for de forskellige gangarter, så den ikke pludselig ved en fejl galopperer, når du beder om extended jog - en af de mest almindelige fejl i showarenaen.


Får du endvidere en instruktør til at kigge på dig, og rette på din position, mens du rider, vil disse øvelser forberede både dig og din hest til succes i Horsemanship-klasser fremover.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar