tirsdag den 25. januar 2005

Clinic med Marianne Christensen

Lørdag d. 22. januar, afholdt Marianne Christensen en basis clinic - med udgangspunkt i den enkelte hest og rytters nuværende "sted" i træningen ...

Både ryttere og heste var meget forskellige og havde ligeledes hver deres baggrund, inden for hesteverdenen. Nogle af dem havde redet lidt western ridning indenfor det sidste år, men ikke meget. Så det var en spændende gruppe for Marianne at gå i gang med.Det var en rigtig dejlig dag, solskin, men lidt koldt i vejret. Så der var fyret godt op i ridehallens dommertårn og i Jens og Mariannes saloon. Ligesom der selvfølgelig var varm kaffe og te på kanden.


Der var 7 ryttere, den 8'ende rytter fra Randers, måtte desværre melde afbud aftenen før - da hendes hest var blevet meget halt. Den ene rytter havde taget turen helt fra Sjælland, for at deltage på clinicen.Clinicen startede klokken 9, først var der lige velkomst, samt lidt boller og kaffe. Marianne havde planlagt lidt teori omkring forskellige bid og brugen af disse. En del af deltagerne på clinicen, blev overrasket over hvor lidt berøring på tøjlerne, der skal til for at hesten kan mærke det.


Her havde rytterne også mulighed for at stille spørgsmål til de forskellige bid og omkring de AQHA regler som gælder for bidene.

Klokken ca. 10:00 var de første to ryttere på banen.


Marianne gjorde meget ud af at forklare de forskellige ting til den enkelte rytter, meget grundigt ... Og det var fascinerende at se hvor hurtigt de forskellige ryttere og heste forbedrede sig.


En af de deltagende ryttere, har efter clinicen udtalt: ”Det der er godt, er at Marianne kan skære det hele ud i pap, sådan at man ikke selv skal tænke for meget – men bare gøre det. Og så virker det!!! På den måde er det meget nemmere at forstå – og jeg når ikke at forvirre min hest på samme måde.”

Med på clinicen var der blandt andet en meget smuk pinto hoppe, som var lidt urolig og meget let at få op at køre ... hoppen trippede rundt under opvarmningen. Efter utrolig kort tid med kyndig vejledning fra Marianne - så gik hoppen så roligt og afslappet - det var en fornøjelse at se!!! Hoppen kunne nu give efter for tryk, og slappede af i skridt og jog, hendes lope var også helt anderledes at se på. Det var en kæmpe forandring at se. Både hest og rytter tog tilfredse hjem og havde fået meget at arbejde med. Det var lækkert at se sådan et glad og tilfreds smil, som ejeren joggede rundt med.Ligeledes var der også en 4 års quarter hoppe, med ejer, som havde problemer med sine galopanspring. Når hoppen satte i galop var det som at se en kugle blive skudt ud af en kanon. Med voldsom fart på. Efter ca. 10 min. var der allerede en forbedring at se – og efter 20 min. satte hesten roligt i galop, samt i den rigtige galop. Hestens udtryk i øjnene var også helt anderledes at se på. Ejeren af hoppen blev meget overrasket over hvor lidt han rent faktisk skulle røre sin hoppe, inden hun ville springe an. De kan nu springe an, stoppe, vende og sætte af sted i rolig galop igen.Det var dejligt at se sådan et stort gå-på-mod, alle rytterne mødte op med, tålmodighed og interesse. Det var super! Det var lige meget hvad Marianne bad dem om, så gjorde de deres bedste og knoklede på for at det skulle lykkedes.


De gjorde alle et rigtig kanon godt stykke arbejde - og havde alle flyttet sig fra stadiet hvor de var da de ankom - til en tydelig forbedring da de kørte hjem om aftenen ...Samtlige deltagere har meldt tilbage, at det havde været en dejlig dag, at de havde lært en masse og fået svar på en masse spørgsmål. De glædede sig til at skulle hjem og arbejde videre og ikke mindst, glædede de sig til at komme igen!Her kommer lidt flere billeder fra dagen:

Det er vigtigt at hesten kan give sig, før den kan gå afslappet og samlet på samme tid. Dette efter et princip; Man kan ikke give slip på noget, man ikke har haft fat i.

Her forklare Marianne meget grundigt hvordan man skal gøre for at hesten ikke kigger ud ad, og hvorfor det er vigtigt.

Marianne forklare og fortæller med tegn og fakter. der bliver ligeledes stillet en masse spørgsmål, som kræver et fornuftigt og fyldest


gørende svar.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar