onsdag den 12. januar 2005

Reining i verdensklasse

Fra at have været et promotion-show, der havde til formål at fremvise reining for et stort publikum, har reining i Globen udviklet sig til et topmøde mellem de bedste ryttere fra hele verden.

Showet i Globen har fået gehør indenfor reining-verdenen på en måde, man ikke havde kunne drømme om. De udenlandske deltagere har talt varmt om showet og bidraget til, at det nu er endnu mere kendt i såvel Europa som i USA. Intet andet reiningshow i verden når ud til så stort et publikum og med så bred en mediedækning.Reining i Globen er oprindeligt et promotion-show, der har til formål at fremvise sporten for et svensk storpublikum. Reining blev introduceret i Globen for første gang i år 2000, og dengang som en landsfinale, som seks ryttere havde kvalificeret sig til i løbet af året. Året efter var det ungdommens landsfinale, der blev afholdt. Siden da har konceptet udviklet sig, og niveauet er højnet ganske betydeligt. I 2002 hed showet ”Scandinavian Reining Gran Prix” med ni deltagere fra Sverige, Norge og Danmark. I 2003 udviklede showet sig til nuværende niveau, idet man døbte showet om til ”European Reining Gran Prix” og udvidede med deltagelse af internationale ryttere.Sidste års show blev vundet af Anders Josefsson på Quarterhingsten Proud n’Smart. Som følge af sejren er Anders direkte kvalificeret til dette års show, som nu har opnået den højeste dignitet set til et reiningshow i Sverige nogensinde før. Hele 100.000 kroner ligger i præmiepuljen, samt en sadel til vinderen.Årets udgave af European Reining Gran Prix vil byde på reining af absolut verdensklasse. Seks ryttere skal dyste om de 100.000 kroner. De svenske ekvipager er Anders Josefsson, som deltager på Painthingsten Cut from a Diamond, Waldemar Wass med Quarterhingsten SR Too Doc og Conny Nilsson med hoppen Miss Lonesome Hustler. Fra Tyskland kommer landsholdsrytteren Phillip Martin Haug med sin hingst Royal Litenin’ Peppy. Phillip vandt for nylig sølvmedalje ved Reining EM. Han er desuden tysk mester i såvel junior- som senior reining, gennem de sidste tre år.Jimmy Flores JR kommer fra Californien, hvor han er flerdobbelt mester i CRCHA (California Reined Cow Horse Association). Han deltager på en svensk hest, men hvilken er endnu ikke bestemt.


Pierre Oullet fra Canada er tredobbelt futurityvinder. Det var ham, som stod i spidsen for arbejdet med at få reining ind i FEI.European Reining Gran Prix:Canada


Pierre Oullet, Canada


Sverige


Anders Josefsson, Strängnäs


Conny Nilsson, Uppsala


Waldemar Wass, Hällekis


Tyskland


Philip-Martin Haug, Tyskland


USA


Jimmy Flores Jr, USAKilde: Aftonbladet Ridsport

Ingen kommentarer:

Send en kommentar