onsdag den 23. februar 2005

Er din interesse også reining...?

Så er NRHA også kommet til Danmark.


Den 11.6.2004, blev det offentliggjort fra NRHA's side, at Danmark nu var blevet "optaget" i den amerikanske National Reining Horse Assosiation (NRHA.USA). Det vil sige at vi nu er blevet en affiliate til den amerikanske forening.

For at ku være en affiliate til den amerikanske NRHA forening, kræver det:- man skal overholde NRHA's reglsæt


- der skal afholdes minimum 4 NRHA shows i landet om året


- hvis man skal have National Affiliate status, skal der være mindst 25 NRHA-USA medlemmer i foreningen og dermed får man retten til dialog med det danske rideforbundRettigheder man opnår som affiliate:- man kan påvirke reglerne for NRHA-USA, idet ændringsforslag kommer til høring i alle affiliates


- man har tæt samarbejde med NRHA-USA, og kan hjælpe medlemmer som har brug for det


- man har ret til at deltage i NRHA European Affiliate Championship (hvor Danmark sender ryttere afsted i juli 2005, for første gang)


- der kører flere konkurrencer indenfor NRHA, hvor f.eks. affiliates med størst vækst, kan vinde store gevinster


- en affiliate med mere end 100 NRHA-USA medlemmer opnår plads i NRHA USA board of DirectorsDer er allerede nu 4 fastlagte NRHA shows i Danmark, i løbet af 2005.


Det første finder sted ved Ride In, på Tuse Creek Ranch, d. 17. - 19. juni. Dernæst International Western Cup 2005, på Vilhelmsborg d. 14. - 16. juli. Den 26. - 28. august vil der være NRHA klasser ved Danish Open på Digelsgaard, og sidst men ikke mindst, vil der blive afholdt NRHA show ved Danmarks eneste "rene" reining show, nemlig Nordic Super Slide i Ikast d. 5. og 6. november.Nu kan det jo godt være at der er nogle der bliver lidt forvirrede, for var der ikke også noget der hed DRHA (Danish Reining Horse Assosiation)???


Og jo, ganske rigtig. Men på DRHA's generalforsamling, d. 16. januar 2005, blev det besluttet, at foreningen skiftede navn til NRHA.dk


Dette kom sig af, at bestyrelsen i DRHA, blev nødt til at bruge en anden forkortelse end DRHA, da vi skulle meldes ind i NRHA, USA.


Forkortelsen DRHA stod allerede for Deutsche Reining Horse Assosiation, så i stedet for at bruge f.eks. DKRHA, blev det besluttet at bruge NRHA.dk.


Dette illustrerer også tydeligt vores tilknytning til NRHA, USA.Nu skal man bestemt ikke tro at NRHA.dk, kun er for erfarne/rutinerede reining ryttere.


NRHA.dk henvender sig bestemt også til begynderne, da der findes masser af begynderklasser.Hvis du vælger kun at melde dig ind i den danske NRHA.dk forening, kan du deltage i begynderklasserne Novice Horse, Green as Grass, eller de danske youth klasser.


Har du derimod også medlemskab i den amerikanske NRHA-USA forening, har du som begynder bl.a. mulighed for at starte Rookie, Norvice Horse, og snaffle Bit klasserne.Så er du begynder, og ved ikke helt hvor du skal starte, er dette den oplagte mulighed.Så store som små, unge som gamle, begyndere som rutinerede, der er ikke længere nogen undskyldning. Kom ud af buskene og få pudset støvlerne, samt kridtet sporene. Showsæsonen er lige rundt om hjørnetSå er der vel kun tilbage, at ønske alle held og lykke i den nye showsæson.Til sidst lige et par praktiske oplysninger.


NRHA.dk kan være behjælpelige med at melde jer ind i NRHA.USA. Du kan også selv klare dette via www.nrha.com


Husk: der kræves både medlemskab og competition licence (hesteregistrering) i NRHA.USA for at kunne deltage i danske NRHA shows.


Har du ydeligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte formanden for NRHA.dk, Pernille Bendix, 86 44 57 00, eller kasserer Ulla Riehn, 86 64 77 33.


Eller gå ind på hjemmesiden, www.nrha.dk
Anita Thobiasen


PR-udvalget, NRHA.dk


Ingen kommentarer:

Send en kommentar