søndag den 22. maj 2005

NYHED - Foldrenseren "Snapper"

Hesteejere som stutterier, rideskoler og hestepensioner, kender alle problemet med hestepærer på folden.

Hestene nægter at spise der hvor pærerne ligger og foldens areal bliver dermed formindsket fordi store områder ikke afgræsses. Ligeledes indeholder hestepærerne æg fra indvoldsorm. Æggene udklækkes efter ca. 3 dage og de udklækkede larver venter i bladene i græsset, på at en hest skal komme forbi og sutte dem i sig, hvorefter processen fortsætter, med stadig større smitte af indvoldsorm til følge.Hidtil er renholdelse af folde foretaget med greb og trillebør eller lignende mekanisk opsamling. Det har været et slidsomt og tidskrævende arbejde som af disse grunde ofte ikke er blevet udført.Nu introducerer Søholm imidlertid en foldrenser der effektivt er i stand til at fjerne alle hestepærer og rester deraf fra folden. Der er tale om en kraftig støvsuger, der kan trækkes efter f.eks. en minitraktor eller ATV. Støvsugeren som vi kalder for "Snapper", har en benzinmotor der driver en kraftig suger. "Snapperen" betjenes fra minitraktoren der langsomt kører frem over folden og føreren bevæger en sugesnabel hen over hestepærerne, der forsvinder op i tanken der senere tømmes ud ved møddingen.

Snapperen har mange andre anvendelsesområder end blot at renholde folden. Den kan anvendes til at muge ud i stalden, feje blade sammen, som græsfang på plæneklipperen, til flytning af større mængder korn og som slamsuger. Kun fantasien sætter grænser.Som nævnt er det første gang i Danmark at en sådan maskine er på markedet. Søholm har fået eneforhandling af to forskellige fabrikater, som dækker over i alt 9 forskellige modeller, lige fra små håndbugserede modeller, til kæmpe maskine trukket efter en traktor.

Det skal bemærkes at maskinen ikke kun er til brug i hestehold. Mange andre kan med fordel anvende maskinen, f.eks. fåreavlere, anlægsgartnere med videre.Maskinerne præsenteres på en særlig hjemmeside: www.foldrenser.dk hvor flere oplysninger kan findes.Ingen kommentarer:

Send en kommentar