tirsdag den 19. juli 2005

Har min hest ondt?

Jeg har en hest, der har lidt galle i baghasen. Ved bøjeprøve var der intet, og han halter aldrig. Han ser dog noget stiv ud, når han traver.

Han er højere på krydset end på forparten, men jeg har hørt at dette er normalt for Trakhener rasen. Han er 6 år gal, men har ikke været redet meget, før jeg købte ham, da han stadig voksede.



Problemet er, at jeg ikke kan gallopere normalt på ham, han begynder altid at hoppe og bukke efter at have galloperet lidt. Han vil ellers gerne, til at starte med ! Har han smerter ? Han virker ikke øm når jeg masserer der, hvor hævelsen sidder, og han har ikke nogle buler, så han har vek ikke spat ? Hvordan finder man ud af, om det er mus ?



Mange hilsener fra Ulla




Svar:


Forøget mængde væske , altså mere væske end "normalt" i et led kaldes galle. Årsagen kan ligge forskellige steder i hasen, og kan være begyndelsen til spat, mus eller andre forandringer i ledbrusken. Om rideproblemerne stammer her fra, skal der røntgen undersøgelser eller evt scanning af leddet til for at være sikker. De samme rideproblemer som beskrevet kan jo også skyldes alt fra saddel der trykker ligger forkert og til at din hest har fundet ud af den nemmeste måde at slippe for det hårde arbejde netop er at "hoppe og bukke". Men for at komme videre skal du have fat i en dyrlæge der kan fortage de nødvendige undersøgelser.



Mvh


Dyrlæge Jørgen Sandholm



Ingen kommentarer:

Send en kommentar