onsdag den 8. februar 2006

Tryghed ved salg af heste

Hesteejere kan fremover sælge deres heste med ro i sindet. Nu kan de nemlig gardere sig mod, at hesten senere viser sig at have skavanker opstået før salgstidspunktet

En person, der sælger en hest, kan risikere at få en uanvendelig hest tilbage og samtidig skulle betale købesummen tilbage. Det skyldes købeloven, der sikrer, at en køber af en vare kan lade handlen gå om, hvis det inden for to år efter salget viser sig, at varen – i dette tilfælde hesten –­ lider af skavanker, som er opstået før salgstidspunktet.



En udvidelse af Trygs hesteforsikring øger nu trygheden for både sælgere og købere af heste. Trygs livs- og uanvendelighedsforsikringer kan nemlig udvides til at dække sælgeren i 24 måneder efter salget af hesten – uden at det koster ekstra i forsikringspræmie.



– Der er grobund for en masse bekymring og utryghed, når sælgeren ikke kan være sikker på sin økonomi før to år efter et salg. Denne bekymring løser vi i mange tilfælde op for med den udvidede dækning, siger Jens Erik Majlund, Trygs ekspert inden for hesteforsikringer.



– Udvidelsen af hestens livs- og uanvendelighedsforsikring er fint i tråd med, at vi stræber efter at være det i særklasse bedste forsikringsselskab for hesteejere. Det er vi nu uden sammenligning, fordi vi tilbyder kunderne størst tryghed.



Den nye udvidede dækning gælder for heste, der sælges, inden de fylder ti år. Den bliver automatisk en del af kundernes livs- og uanvendelighedsforsikring, når de har været forsikret i 24 måneder i Tryg – vel at mærke uden at kunden får en præmiestigning.



Dækning mod medfødte eller skjulte sygdomme og lidelser


Som noget nyt er man også automatisk dækket mod medfødte eller skjulte sygdomme og lidelser, hvis man forsikrer sit føl, inden det er fyldt 30 dage.



– For eksempel kan hesten have en karakterbrist, der gør, at den bliver uanvendelig eller skal aflives, eller den kan have OCD. Sådanne tilfælde er oftest umulige at opdage de første år af hestens levetid, forklarer Jens Erik Majlund.



Den udvidede dækning gælder for alle heste, som bliver livs- eller uanvendelighedsforsikret, inden de er 30 dage gamle. Den gælder, så længe hesten er ubrudt forsikret i Tryg, det vil sige også ved ejerskifte.



Hvis du vil høre mere om dækningerne


Hvis du vil høre mere om dækningerne, er du velkommen til at ringe til hestekonsulent Jens-Erik Majlund på tlf. 48 22 83 47 eller se på www.tryg.dk under ”hesteforsikringer” hvor man fra den 16. februar 2006 finder beskrivelser af de nye dækninger og betingelser for hesteforsikring.



Venlig hilsen



Tryg


Hesteafdelingen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar