torsdag den 9. marts 2006

The Impressive Story

15. april 1969 i Oklamoma, blev den hest født, som skulle betyde mest for hele halterindustrien nogensinde. Hans navn var Impressive.

Hans far var en fuldblod der hed Lucky Bar, som var efter Three Bars og ud af Glamour Bar, som var ud af 2 Tree Bars afkom. Three Bar var selv fuldblod. Impressives første ejer var Nick McNair . Han skulle dregistreres som Tripple Bars men McNair solgte ham så for 3000 USD (som var mange penge) i 1970 til Nick og Nancy Folck inden papirerne blev lavet. Folck´s fik ham registreret som Impressive. Impressive udviklede sig til en imponerende unghest som folk virkelig lagde mærke til. Han var meget "stocky" og muskuløs.Folck begyndte at fremvise Impressive i halter og allerede da han havde vundet nr. 2 quarterhorse show fik Dean Landeres øje på ham og købte ham for 20.000 USD. Leander havde andre fine hingste derhjemme. Fx Coy´s Bonanza, Two Eyed Jack og Sonny Dee Bar.Leanders tog ham til en masse haltershows og vandt dem alle. Til 1970 Quarterhorse Congress in Ohio solgte Lenders ham efter at Impressive havde vundet igen - for 40.000 USD til Fennel Brown.Brown ville prøve at gøre ham til væddeløbshest og satte ham i træning hos Charlie Cahmpion. I mellemtiden afviste han et tilbud omkring 100.000 USD. Men Impressive egnede sig ikke som væddeløbshest. Han var hurtig fra start, men for tung til at kunne holde hele distancen.


Så Brown øjnede mulighederne i ham som avlshingst. Men da Impressive var appendix (pga. fuldblodsandelen i ham) var det jo en hindring. Som reglerne var, kunne han kun bedække quarterhopper og ikke appendix hopper. En appendix kan hvis den har nok AQHA point eller hvis 2 AQHA inspektører godkender den, blive den optaget i det permanente quarterhore register.


Impressive havde udviklet forandringer i hovbenet, så dyrlægen mente ikke at Impressive kunne deltage i performance klasser.I 1971 blev Impressive så godkendt af 2 AQHA inspektører.


Brown blev ved med at fremvise Impressive i halter og vandt utallige sejre. Brown blev tilbudt 150.000 USD for ham, men ville ikke sælge. Året efter blev han tilbudt det dobbelte af den samme mand. Men Brown sagde: "at ingen i hele verden havde penge nok til at købe Impressive" og rev checken i stykker.I 1974 var der det første AQHA World Championship Show i Loisville, Kentucky og her blev Impressive den første World Champion aged Stallion i AQHA´s historie. Efter et til AQHA show blev han pensioneret fra showringen med 48 halter point til kun at være avlshingst.I midten af 70érne kom Impressive afkommene i show arenaerne rundt omkring og begyndte at bevise at Impressive gav sine afkom hans fantastiske kropsbygning videre. I 1975 hvor Impressive kun var 6 år gammel, kom han på AQHA s liste over "Leading Sires of halter winners" som nr. 2, kun overgået af Two Eyed Jack.På listen over Top 15 halter horses i 1992, var 13 efterkommere af Impressive. Selv om Impressive var 23 år gammel, var han selv nr. 4 på denne liste.


Man har regnet ud af mere end 55.000 quarter, paint og appaloosa heste i hele verden har ham i deres afstamning.I Danmark har vi 2 avlshingste, som er i familie med Impressive. Den ene er Optimum Conclusion, som er oldebarn af ham på både mor og far siden. Han ejes af Little Mule ved Klitmøller. Den anden er JMC Dee Lucky Straw, som har ham som morfar. Han har været Europas bedste Aged Stallion i 2004 og har 82 halter point hvilket er meget imponerende. og ejes af JMC ved Haderslev.Lidt statistik om Impressive: 2.250 afkom, heraf blev 947 fremvist til show og 740 af dem har optjent point, nemlig 24.602,5 point.


De meste berømte af hans afkom er Argo Impressive, Awesome Tai, Conclusive, Noble Tradition, Pretty Impressive og Zip To Impress.Ingen kommentarer:

Send en kommentar