lørdag den 25. marts 2006

Justitsministeren svigter hestene og deres ejere

Dyrenes Beskyttelse er dybt skuffet over, at Justitsministeren udskyder fremsættelsen af forslaget til Lov om hold af heste til næste folketingssamling, og dermed klart nedprioriterer hestene

Dyrenes Beskyttelse har rettet henvendelse til Justitsministeriet for at få oplyst, hvorfor fremsættelsen af lovforslaget er udskudt. Ministeriet oplyser, at høringssvarene generelt er positive, og det kan derfor undre, at ministeren ikke blot fremsætter forslaget som lovet.


I forbindelse med offentliggørelsen af arbejdsgruppens rapport giver ministeren udtryk for, at hun er meget glad for rapporten, som bygger på en grundig gennemgang af forholdene for heste. Vi er derfor uforstående overfor, at ministeren nu mener, der er en lang række forhold, som skal analyseres, før lovforslaget kan fremsættes.



"Dyrenes Beskyttelse har bedt om aktindsigt i høringssvarene samt bedt om konkret at få at vide, hvilke forhold ministeriet ønsker at analysere nærmere", siger Dorte Rebbe, der har været Dyrenes Beskyttelses repræsentant i Justitsministeriets arbejdsgruppe.



Det er nu 5 år siden Dyrenes Beskyttelse, Den Danske Dyrlægeforening og Hestens Værn sendte et gennemarbejdet forslag til bekendtgørelse om hold af heste til Justitsministeriet, med opfordring om, at der snarest blev gennemført en lovgivning.



Endelig i januar 2006 kom den længe ventede rapport fra Justitsministeriets arbejdsgruppe, og alle aktører forventede naturligvis, at Justitsministeriet i henhold til regeringens lovkatalog ville fremsætte lovforslaget i denne folketingssamling.



"Der er indgået mange kompromisser for at nå frem til denne fælles rapport. Det er derfor dybt utilfredsstillende, at fremsættelsen af lovforslaget nu er rykket, ikke mindst for alle de hesteejere der utålmodigt venter på retningslinier", slutter Dorte Rebbe.



Yderligere oplysninger:


Agronom Dorte Rebbe, 22 42 44 86 eller dyrlæge Anett Weber, 20 70 83 54



(Kilde: Dyrenes Beskyttelse)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar