søndag den 19. marts 2006

Vil du have alt den nyeste countrymusik gratis?

Vidste du, at du lovligt kan downloade al den nyeste countrymusik, samt alle de gode gamle oldies, du ønsker. Uden det koster dig en bøjet énkrone!

Det lyder utroligt i disse dage, hvor der er så megen fokus på ulovlig fildeling, men hvis man har lidt tålmodighed, kan man sagtens få sig en imponerende musiksamling, der indeholder alle ens yndlingskunstnere.Sagen er, at man godt må optage, hvad der sendes i radioen, både den almindelige FM radio, og alverdens netradioer.


Men det med at optage, og derefter klippe sange ud af en lang optagelse, og omdøbe resultatet er en besværlig proces.


Det kan programmet StationRipper til gengæld gøre for dig, uden du behøver tænke over andet, end hvilken netradio station du ønsker at optage fra. Og der er rigeligt af dem at vælge imellem.Du starter med at downloade og installere programmet StationRipper.


Det er ganske let at installere, det sværeste spørgsmål du skal tage stilling til er, om du vil have dansk, tysk, engelsk eller et helt fjerde sprog i menuerne ;o)Programmet kan du downloade her!Efter det er installeret, kan du klikke på >Hjælp< i menuen, og der checke efter opdateringer, for at se om der er kommet en ny version.Herefter anbefaler jeg, at man vælger et andet sted at gemme musikken, end der hvor programmet gør som standard. Det er nemlig langt inde i en undermappe, der hvor programmet også er installeret.Det gør du på følgende måde:

Gå ind i menuen >vis< og vælg >Muligheder<

Nu kommer dette billede frem, og i fanen >Generelt< er der et punkt der hedder ”Output Bibliotek”, hvilket er mappen, som den gemmer de færdige filer i. Den kan du ændre til en, som er nemmere at finde frem til, hvor bestemmer du selv, men C:musik er da til at finde. Husk at gemme indstillingerne.Nu skal programmet lukkes ned, og startes op igen, før den gemmer det nye sted.


Klik på krydset i hjørnet for at lukke programmet, og åben igen ved hjælp af ikonet på skrivebordet, eller under menuen programmer.Nu skal du have fundet en radiostation, som du gerne vil optage fra.


Programmet optager de såkaldte shoutcast streams, hvilket er en række radiostationer der ”streamer” mp3-filer af sangene via nettet til de mange lyttere. StationRipper samler groft sagt optagelserne til en mp3 fil igen, og gemmer den på din harddisk.

Under menuen og ikonerne er der en række brede knapper, og som det ses på billedet hedder den længst til venstre ”Shoutcast”.


Tryk på den for at finde en station.

Yderst til højre, på den side du kommer til, finder du en liste over alle mulige tænkelige og utænkelige musik genrer. Heriblandt Country, Western Swing, New Country og Bluegrass.


Vælg en af disse, og de vil dukke op på listen til venstre, med de mest populære øverst.

Her er en klippet udgave af stationslisten med countrystationer.


For at optage klikker du på den gule knap ”Tune In!”, og for at besøge deres hjemmeside (og med stor sandsynlighed blive overfaldet af popup reklamer mm), kan du klikke på stationens navn, hvilket ikke er nødvendigt.


Efter stationsnavnet kan du se hvor mange lyttere de har, ud af hvor mange mulige, bitraten (lydkvaliteten), som helst skal være på min. 128, samt hvilken filtype de streamer (vælg mp3 med mindre de skal bruges på en Ipod).Nogle stationer er bedre end andre. Er der for mange huller i streamen får du ikke så mange sange, da de automatisk kasseres. Efter noget tid finder du ud af, hvilke der er mest stabile.Hvis du vil hurtigt i gang, kan jeg anbefale følgende country stationer:Oldtimer kanalen KPIG, har en masse gode sange, hvis man er til Merle Haggard og andre klassikere. Den findes med følgende lange titel:


”KPIG presents Cowboy Cultural Society Radio - an American tradition since 2002”Hvis du vil have de nyere numre med Twain og Brooks, så kan jeg anbefale de følgende to kanaler:


“977 The Kickin' Country Channel”


“S K Y . F M - Country - today's Hit Country with a mix of your favourites”

Når du har klikket på ”Tune In!” knappen, begynder StationRipper at optage den station, du har valgt. Du kan se hvilket nummer der optages, og hvor mange MB af den der er blevet optaget.


Læn dig tilbage, mens det ene nummer efter det andet dumper ind på din harddisk, uden yderligere anstrengelse.

I den mappe du har valgt at gemme dine sange i, opretter programmet en mappe for hver station. Det virker måske lidt ulogisk, at du ikke bare kan få din musik samlet, men så snart børnene ser det bliver du glad for at datterens pop, og sønnens hiphop er adskilt fra din country ;o)Programmet er gratis, men kan mere hvis du betaler for at registrere den.


Forskellen er at du med gratis versionen kun kan hente 2 stationer ad gangen, hvor du med den registrerede kan downloades fra 600 stationer af gangen.


Umiddelbart overvejede jeg i kort tid at registrere programmet. Men det ser jeg ingen grund til, da den med 2 downloads kan hente dobbelt så meget musik i forhold til hvad jeg kan nå at høre. Så efter 4-5 timers download har man 8-10 timers musik og så videre.Det er ikke alt det der spilles, som gemmes på harddisken. Er der afbrydelser med snak eller klumper i forbindelsen slettes filen, og StationRipper går i gang med den næste sang.Når man har downloadet i et stykke tid, begynder man at slette det dårligste. Blot for at der skal være plads til det bedste på harddisken. Og det går stærkt med at få en kæmpe musiksamling.Hvad så med afspilning?


Vent til det er kommet ned, og afspil fra mappen, eller et andet program.


Jeg anvender selv programmet MusikCube, til at håndtere, sortere og afspille min musik.


Det er et eminent godt program, som tilmed er gratis kan downloades og installeres fra www.musikcube.comMusikken du downloader er som sagt fuldt ud lovlig. Du må høre den på din computer, brænde den på CD og høre den i dit stereoanlæg, i bilen, på arbejdet og til fest. Du må dog ikke give andre folk kopier af de filer, du har hentet. Du må heller ikke sælge eller låne den ud til folk. Den er kun lovlig så længe du og folk i din husstand bruger den til egne formål.Stadig i tvivl?


Kulturministeriet skriver på www.infokiosk.dk:Spørgsmål og svarMå jeg downloade musik fra en netradio?Svar:


Downloading af musik fra Internettet er tilladt til personlig brug for dig og din husstand, forudsat at det der downloades fra er lagt på Internettet med rettighedshavernes samtykke.Dette betyder, at du godt må downloade musik fra en netradio, medmindre indehaveren af den pågældende netradio ikke har fået tilladelse fra rettighedshaverne til at anvende musikken, og du er bekendt med, at det forholder sig sådan.Ingen kommentarer:

Send en kommentar