onsdag den 22. marts 2006

Western heste på Roskilde Dyrskuet 26 til 28. maj 2006

Igen i år vil Roskilde Dyrskue byde på muligheden for at udstille amerikanske westernheste.

Det vil sige at vi igen har fået en enestående chance for at vise vores American Quarter Horses, American Paint Horses og Appaloosa Horses frem for et publikum, der normalt ikke har mulighed for at se westernheste.



Hvem kan ikke huske Pinto hestene første gang de blev udstillet? Man skulle da lige hen og se de brogede heste. Sidste år var der 80.000 tilskuer på Roskilde Dyrskue, og mange af tilskuerne og udstillerne kan være potentielle kunder.



Man kan udstille:


Hingste fra 2 år og opefter.


Hopper fra 4 til 12 år med føl ved siden.


Hopper på 3+4 og 5 år, som ikke foler i indeværende år.


Hopper på 2 år.


Samlinger efter hopper, 3 stk. der alle er over 2 år.


Samlinger efter hingste, mindst 5 afkom.


(Hopper over 12 år kan udstilles, hvis de indgår i en samling)



Dyrskuet anbefaler at hopper ikke meldes til hvis de skal fole +/- 10 dage fra Dyrskuet.



Tilmeldingsfrist for heste er torsdag d. 1. april, kl. 09.00.



Interesserede kan rekvirere tilmeldingsskema ved henvendelse til Helle Lyngfeldt på tlf. 70 26 62 00.


Bemærk: Faktura fremsendes efter Dyrskuet har modtaget tilmelding.


Når betaling er registreret anses tilmelding for gyldig.


Prisen for at udstille en hest er ikke fastlagt endnu, men sidste år var det 213,75 pr. hest.



Vi er et lille udvalg, som vil være på dyrskuet og have div. brochure materiale fra de forskellige avlsforeninger liggende fremme i nærheden af boksene med vores heste.


Hvis nogen har ideer, er I velkomne til komme med dem. Vi vil også prøve at få 2 ryttere med i Roskilde Kvadrillen. Roskilde Kvadrillen består af 2x27 heste af forskellige racer, som rider en kvadrille, der afsluttes med at racerne præsenteres idet de 2 repræsentanter for racen rider ud af showringen i trav/galop.


Det store hesteshow vises 5 gange i løbet af dyrskuet og indledes hvergang med Roskilde Kvadrillen.



Undertegnede vil gerne være behjælpelig med at svare på spørgsmål vedr. Dyrskuet.



Med venlig hilsen Birgitte Olsen


Tlf. 40 938 938 Eller mail: Bolsen@privat.dk



Deltagende dyr 2005


1661 Ben Jacos Maya med føl


1662 Ben Jacos Ima med føl


1663 Indian No Fear


1665 Whata Fancy Dream


1658 Scoots Lisa Likew Ice


1659 BG Milk And Honey



Dyrskuet 2005


Igen i år var vi en lille flok, som havde valgt at bruge 4 dage på Roskilde Dyrskue for at fremvise vores paint og appaloosa heste.


Der var 3 paint heste med


Vi ankom allerede fredag aften og showet var først slut søndag aften, så det var en hård weekend, men absolut alt besværet værd.


Dyrskuet er for alle hesteracer. Der var 27 forskellige racer repræsenteret. Det er kun avlsdyr som bliver udstillet. Dvs. hingste og følhopper, samt unge hopper, som ikke er sat i avl endnu. Alle racer bliver bedømt af dommere som ved noget om den specifikke race. Dyr, som får ærespræmier eller 1. præmier, kan udtages til fælleskonkurencerne. En fælleskonkurrence er, som ordet jo siger en konkurrence, som dyrskuet afholder, hvor racerne mødes alle mod alle. Dette er en sikker publikumsmagnet.



Det kan f.eks. være den bedste hingst fra hver race eller bedste hoppe, som mødes til en mønstringskonkurrence hvor der er 7 dommere, som giver point efter 10 skalaen. Der gives point for fremvisning, fundament og bevægelse. Man viser først hesten i skridt og derefter i trav på en trekantsbane. Til sidst stiller man den op foran alle dommerne og så kommer bedømmelserne. Til sidst traver man ud. Der skal lige siges, at trav ikke er vores jog, men trav for fuld rulle. Det er ikke som vi ellers er vant til i en halter klasse.



Vi har fået lov til at fremvise vores amerikanske heste i halter. Dette gælder både vores og hestens udstyr samt selve fremvisningen. Men i fælleskonkurrencerne valgte vi at fremvise hestene på lige fod med andre heste. Vi kunne ellers godt have fået lov at lave halter igen. Men så meget ville vi heller ikke skille os ud.


Vi havde fået Jimmy Flores fra USA samt Birgitte Krohn til at bedømme vores heste.





Vi var meget spændt på bedømmelserne i konkurrence med de andre racer og med deres dommerstab til at bedømme. Men det gik faktisk rigtigt godt. Jeg kan nævne at en 3 års paint hoppe kom i den bedste 3. del og fik 2 stk.10 taller i bl.a. fundament. Paint hingsten blev nr. 6 ud af 19 og fik 3 10. taller og resten 9 og 8.


Det satte virkelig hestenes tålmodighed på prøve at være med i det arrangement, som bliver kaldt "Bellahøj sløjfen". "Bellahøj sløjfen" går ud på at alle 460 heste skulle gå ind i en slangegang i den store ring imens at en speaker fortalte om racen og dens egenskaber.



Men alle amerikanerhestene klarede det til UG. Vi var faktisk ret stolte over vores dyr, som bare stod så pænt og ikke skabte sig. Det var der ellers en del der gjorde og man skulle hele tiden holde øje med at folk kunne styre deres hingste.



En anden ting jeg vil fremhæve var dyrskuet mand, som stod for at skulle fortælle om vores amerikanske hestes fortræffeligheder. Det gjorde han, så vi havde helt røde ører af stolthed. Han fortalte først om racens historie og brug og derefter om det enkelte dyrs bedømmelser. Han havde virkelig sat sig ind i tingene og skamroste vores hestes venlighed og temperament.



Vi havde 2 paintheste med i "Roskilde Kvadrillen". Det er en kvadrille, som foregår i den store ring, hvor der er 1 eller 2 heste fra hver race repræsenteret. I år var der 56 heste med. Det foregår i trav til musik og er helt fantastisk at være med i. Vi var inde 5 gange i alt og var på i starten af "Det Store Hesteshow" som også er en af de ting, som man bare skal se, når man er på dyrskue.





Det var sjovt at se hvordan tilskuerne bare flokkedes om vores heste og spurgte om priser, og hvor man kunne se eller lære at ride western. Man skulle bare åbne boksdøren til sin hest hvis man kedede sig! Så myldrede det med folk.



Man skulle selvfølgeligt passe på og holde øje med hvad tilskuerne kunne finde på. Der var f.eks. en far, som satte sit lille barn helt op i hovedet på paint hingsten, men selvfølgeligt gjorde den ikke noget og lod barnet kæle sig i hovedet.



Når vi gik med vores heste i en række, måtte der bare være 1,5 meter imellem os, alligevel var der en mor med en barnevogn som prøvede at mase sig imellem. Man skulle hele tiden have øjnene med sig.



Det var skægt at være med og jeg er sikker på at alle møder op igen til næste år. Der er også flere, ejere af amerikanske hesteracer, som har tilkendegivet, at de også vil, tilmelde sig til næste år.



www.roskildedyrskue.dk



Ingen kommentarer:

Send en kommentar