mandag den 10. april 2006

Behandling af nyt westernkvalitetsgear

Når man får en ny sadel og nye hovedtøjer, er problemerne altid, at det er for usmidigt.


Her følger min måde at behandle tingene på.

Sadler.


Med mindre at sadlerne har latigooverflade, beregner jeg 1 til 1½ l olie, som sadlen lystigt suger.


Det kræver dog at det er ordentligt læder, med andre ord ikke under 4-6 mm tykkelse.


Hvis det er buglæder eller dårligt indisk læder der er brugt, ja så strækker læderet sig da og noget af det går helt ud af facon. Det vil det så gøre med tiden alligevel og kommer til efterhånden at ligne en klarklud.


Men en amerikansk kvalitetssadel, den kan klare mosten.Jeg slutter som ved almindelig behandling af med et lag fedt når læderet har trukket én eller 2 dage.Er det en helt bleg showsadel og hvis man vil beholde den sådan, ja så bør man ikke give olie, idet den så får for meget patina.Resultatet af behandlingen?


En smidigere sadel, der ikke knirker!Tøjler og hovedtøjer


Westerntøjler i harneslæder, er rædselsfulde når man får dem friske fra forhandleren. Stive og uhåndterlige er de.


Jeg gør det, at jeg ruller, vrider og nulrer dem, til de bliver bløde og så får de olie og fedt.


Herefter er de lækre at håndtere og har ikke behov for hjælp i et til to år.Jeg render ikke og pudser og polerer mine ting i tide og utide, så for mig er det vigtigt at give en behandling, hvor ”gearet” kan tage at blive muggent f.eks., uden at gå til.En klud henover og man kan mærke at de stadig er velimprægnerede.Jeg er ikke i tvivl om at andre typer læder kan og skal behandles anderledes, men nu har jeg altid fortrukket kram, fordi det skal kunne holde til at blive brugt meget hver dag.Ingen kommentarer:

Send en kommentar