mandag den 3. april 2006

Hvem er Clinton Anderson?

Clinton Anderson er født og opvokset i Australien.

Hans familien lagde mærke til, at han i en alder af 6 år, havde en naturlig evne til, at omgås heste. De støttede ham i hans interesse, ved at købe en hest da han fyldte 9. Clinton begyndte at deltage i horsemanship clinics som 12 årig.Som 13 årig startede han, med at dyrke Polo og blev udvalgt til, at deltage på det nationale hold for hans stat.


Clinton kom i lære på fuld tid, som 15 årig, hos Gordon McKinlay i Rockhampton, Queensland, som var en kendt træner, der også afholdte mange clinics rundt omkring. I løbet af de næste par år hos Gordon, startede og trænede han over 600 heste, med Gordons hjælp.

Som 17 årig, gik rejsen videre til Ian Francis, en Australsk, kendt træner bosiddende i Gympie, Queensland. Der arbejdede Clinton i et år.


Med den megen erfaring i bagagen, fra begge læremestre, blev grundpillen dannet, til opstarten af Clintons egen virksomhed.Han trænede heste og gav clinics rundt omkring, indtil han rejse til USA i 1996, for et kort ophold hos Al Dunning, som har vundet en del AQHA World Championships.

Clinton mødte der sin kone Beth. De blev gift og rejste tilbage til Australien, hvor han fortsatte som træner. På dette tidspunkt begyndte Clinton, at deltage i Reining og blev placeret som nr. 3, i 1997 Australian National Reining Futurity. Clinton vandt den 1. go-around og placerede sig som nr. 3 i finalen, med kun 1 point fra de 3 bedste.I oktober 1997 rejste Beth og Clinton tilbage til USA for at slå sig ned der, permanent. Han begyndte at træne heste for andre, turnere rundt i landet og gav clinics.I april 2001 var Clinton den første hestetræner, der deltog i ugentlige TV programmer omhandlende hestetræning. Han brugte utrænede heste til at demonstrere div. emner omkring håndtering og træning, som mange voldte mange seere problemer. Programmet blev hurtigt populært.September 2001 blev opstarten på Clinton og Beth træningscenter, Wahl Equestrian Center i Sterling, Illinois.


Clinics, træningsvideoer, TV udsendelser blev lavet fra deres ejendom. Clinton arbejder hårdt på at uddanne hesteejere til, at have en sikker og udbytterig omgang med deres heste. Hans træningsmetoder er nemt forstålige og bygger på, at hjælpe ejerne til at opnå de resultater de nu måtte ønske sig.Kort efter julen 2004 flyttede familien Anderson til deres nuværende domicil, Belle Center i Ohio.Clinton Anderson vinder for anden gang ”Consecutive Road To The Horse Championship”.Konkurrencen går ud på, at hver deltager trækker lod om en rå og utrænet hest og skal I løbet af 2 dage (ca. 3 timer i alt) tilride og ride et forudbestemt program samt et fri program. Clinton Anderson vandt denne event i 2003, og igen i 2005.

Murfreesboro, TN – dannede rammen for en hård konkurrence med udfordrende heste, samt 5000 tilskuere der fyldte godt op I ”The Tennessee Miller Coliseum, d. 5. og 6. marts 2005. Alle elskede de hvert et øjeblik af det magi der udspillede sig.Deltageren var Clinton Anderson, Craig Camerone og Van Hargis. Hver af de 3 mænd, fik tildelt en total rå og utrænet hest. De arbejdede hårdt for, at opnå hver deres sejr ved, at bruge alt hvad de havde i sig, og viste derved publikum hvad de evnede.Vinderen blev Clinton Anderson. Dommer Cherry Hill, en velkendt ”horsewoman” og skribent utalte sig, ”Konkurrencen var et tæt løb mellem deltagerne og en lærerig oplevelse, ikke kun for hestene, som blev trænet men også for alle publikummerne, der så på, og som måske havde en hest derhjemme.


Clintons hest var en udfordring og han arbejdede hvert eneste minut, ofte med flere ting af gange. Clinton selv fortæller, ”da jeg skulle arbejde på langsiden og på forhindringsbanen, havde jeg overhovedet ingen fornemmelse, af hvad der ville ske. Der kunne være sket det, at hesten var blevet fuldstændigt usamarbejdsvillig, som det var sket tidligere men det gik jo godt.”Han viste hvordan han skulle bruge hans tid, og sin energi rigtigt og brugte sine evner fuldt ud, til sin og hestens fordel.Anderson var meget tilfreds med resultatet, og muligheden for at viderebringe en check, som han selv havde sat på højkant, til ”North American Riding for Handicappede”. De modtager $ 10.000.”Niveauet i år var højt, hestene var en udfordring og publikum fantastiske”, udtalte Anderson. ”Som den forsvarende vinder, må man arbejde ekstra hårdt. Det er kun naturligt at ville se sidste års vinder blive slået.”
Bøjeøvelser fra jorden og i sadlen sikrede Clinton, at han ville være i stand til at bestemme retningen på forhindringsbanen
Hoppen som Clinton trak, var nem at udpege som værende den mest dominante hest i flokken. Clinton bruger her, “the approach and retreat metoden”.
Hun bukkede, lagde på ørerne, sparkede og skubbede - og så kaldte Clinton hende endda “Precios” (lille skat), - ikke uden ironi denne mand
En bladblæser blev hurtigt til et træningsredskab for Clinton
Craig Cameron, Clinton and Van Hargis. 3 mænd, der gav alt hvad de havde i sig.
Clinton og hans kone Beth. Inden konkurrencen begyndt, satte Clinton $10,000 på højkant. Vinderen af konkurrencen skulle vælge et velgørende formål hvor pengene skulle bruges. Da Clinton med meget succes, kunne beholde sin titel, valgte han ”American Riding for handicappede”, som så fik overrakt checken da det hele var overstået.Ingen kommentarer:

Send en kommentar