onsdag den 12. april 2006

Mia Haugsted = Dygtighed, Talent, Flid og Elegance

Mia Haugsted har i år slået sit navn fast som en af de store kommende amatørrytterstjerner der vil lyse på himmelen.

Ikke bare ser hun blændede godt ud på en hest, men hun brænder i den grad igennem som performer og har den sjældne evne, at kunne få en hest , til at vise sig fra sin bedste side.Mia Haugsted hedder hun. Vi har set hende nu i 2-3 år, på den meget smukke haflingervallak Stentor.


En supertalentfuld og meget veltrænet hest med nogle rammer, der virkelig viser at en quarter eller paint ikke nødvendigvis er buddet på en god westernhest. Her har vi beviset igen; en haflinger kan gøre jobbet rigtigt godt, hvis man er flittig og finder den rette. De er alsidige, velmusklede og gode at træne.
Mia på sin dygtige haflingervallak Stentor, der i den grad har udviklet sig til en lille superhest, som lægger sig foran nogle af vore bedste pleasure heste herhjemme. Foto CMN - Western JournalenMia fortæller om Stentor:


”Stentor og jeg har en lang historie bag os. Men i korte træk: Vi mødte hinanden da Stentor var ca. 2 md. gammel, da han er hjemme-avl fra mormor og morfar.


Tilred ham for min mormor i foråret 2001, for senere at skulle hjælpe hende med at sælge ham. Det gik ikke som forventet. Han stjal mit hjerte! Og ikke nogle af købernes...


Jeg købte ham derfor i september 2001, og vi flyttede begge ind på Albertslund Rideklub.- Ene westernrytter imod 100 dressurryttere- Hjælp!


Vi flyttede derfor derfra efter et år, og landede hos Jette Nimand på Stenlillevej. Her tilbragte vi også et år, hvor vi lærte en masse. Da Jette flyttede til Nødebo havde vi desværre ikke mulighed for at flytte med, så nu er vi installeret hos John og Majanita, der bor lidt længere nede af vejen.


Her har vi stået siden første september 2003, og vi trives utrolig godt.


Det var livshistorien PT, men den bliver jo udbygget for hver dag der går...
Og vinderen er:.......Mia Haugsted!


Igen og igen gjalder Mias navn ud over højtaleranlægget.Ud over at ride Stentor rider jeg diverse andre heste i stalden, da jeg mener at hestene er de bedste læremestre.


Jeg får ingen fast undervisning, men prøver så vidt muligt økonomisk at deltage i clinics. Det er bare ikke så tit der bliver holdt pleasureclinics og det er nu min største passion indenfor western.
For os andre ser det ud som om Mia også er en eksemplarisk storesøster. Skal man dømme udfra lillesøsters afslappede holdning, er hun vist enig. Foto: Western JournalenMia Haugsted er et meget aktivt medlem af DLWR`s bestyrelse og formanden Claus Jørgensen har stor ros til hendes ildhu og store arbejde. Mia elsker at være i midten af, hvad der sker på den stærkt ekspanderende westernscene, så mon ikke vi snart ser hende på en bestyrelsespost i et af de store forbund?
Reining er ikke yndlingsdisciplinen, men den kom med på ”Real Deal” alligevel, for at erhverve all around Championshippet, hvilket lykkedes uden problemer. Foto: Western JournalenWestern Journalen fulgte Mia meget nøje ved både Real Deal showet på Tuse Creek Ranch og ved DM i Vejle. Man må sige at der ikke er meget plads på første pladserne når hun og Stentor deltager. Ved begge shows startede Mia i både Open og Youth klasser hun fik kun een 2 plads med hjem begge gange, resten var 1.pladser.


5 Guldmedaljer blev det til ved DM i Vejle, en fantastisk præstation. Men 2. pladsen i Open Pleasure er bestemt også en af de store.


Dommerne var så fantastisk imponeret over den smukke haflinger og var overbeviste om at sådan en måtte da koste en formue.


Tja det kunne være at Stentor kunne exporteres til USA og gøre sig i Haflingerforbundet derovre, hvor der bestemt bliver redet meget western i deres avlsforbund.


Mia udtaler:


”I alt er jeg meget tilfreds, og er glad for at afslutte vores Youth-karriere med så flotte resultater”.
Mia på Jesper Aahrenstrups hingst Play Time North. De er vidst kommet godt i gangSom det sidste nye kan fortælles at Mia skal ride sin kærestes hest Play Time North. Det bliver Mia der skal showe ham i showsæssonnen 2006. At dømme ud fra ovenstående billede, er de 2 allerede godt på bølgelængde.


”Vi skal starte vores første stævne den 20 november på Alhambra, og det ser jeg meget frem til.”


Vi glæder os usigeligt til at se hvad de to kan udrette og ønsker parret og ”Play” al mulig held og lykke for 2006.Artiklen er tidligere bragt i Western JournalenIngen kommentarer:

Send en kommentar