søndag den 2. april 2006

Slip af med kattelopperne - lidt billigere

Netop nu hvor vinteren begynder at slippe sit tag, starter loppe- og flåtsæsonen!

De fleste af os hestefolk bor jo på landet og har katte, enten som kæledyr eller som musefangere.


Og ærlig talt - loppemidler er ikke billige! Derfor vil jeg dele følgende råd med Jer, som jeg selv har brugt, siden det blev bragt i TV-programmet ”Rabatten” i marts 2004.I stedet for at købe de dyre Frontline-pipetter, der er beregnet til katte (3 pipetter til ca. 135,- kr. eller 6 pipetter til ca. 240,- kr.), kan man købe produktet ”Frontline Pour On Vet - Hunde, 20-40 kg”. I sådan en pakning er der 3 pipetter - men i modsætning til katte-udgaven, hvor hver pipette indeholder katte-dosis på 0,5 ml, indeholder hunde-udgaven 2,68 ml i hver pipette. Og prisen for sådan en hunde-pakning er ca. 185,- kr.Frontline pipetter til kat koster altså min. 40,- kr. pr. dosis, hvor


Frontline pipetter til hund koster ca. 11,50,- kr. pr. (katte)dosis.Indholdet i produkterne er nøjagtig ens, kun doseringen er forskellig. En kat skal have 0,5 ml pr. behandling, og den afmåling klares let med en engangskanyle, som kan købes på Apoteket.


Når man har afmålt dosis, ved at stikke kanylen ind i pipetten, piller man nålen af engangssprøjten (så man ikke får stukket katten!), og doserer midlet i nakken på katten. Hullet, man har stukket i pipetten, lukkes med alm. tape, så loppemidlet ikke står og fordamper.BEMÆRK: Dette sparetips kan ikke umiddelbart overføres til andre loppemidler, da de fleste loppemidler til hunde indeholder stoffer, som katte ikke tåler! Er du i tvivl, så spørg din dyrlæge!
”Bølle”, mens sneen stadigvæk herskede, og man helst ikke ville ha’ det der hvide noget på poterne (Foto: Peter Bromley).Et lille ekstra tips:


Frontline virker ikke mere end et par uger mod flåter, mens beskyttelsen mod lopper er ca. 4 uger. Jeg har med held givet kattene koncentreret, flydende hvidløg i foderet i sommerhalvåret. Det forhindrer ikke flåt”angreb” 100 %, men minimerer plagen drastisk.


Hvidløgsproduktet kan købes hos Combi-Pet under navnet ”Hvidløgsjuice” - 100 ml for 75,- kr. Med en dagsdosis på 2-3 dråber, rækker det langt!Ingen kommentarer:

Send en kommentar