mandag den 8. maj 2006

Nyt dyrehospital i Taastrup styrker dansk veterinærforskning og -uddannelse

Tirsdag den 9. maj kl. 14.30 tages det første spadestik til Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles (KVL) nye stordyrshospital i Taastrup.

Dette sker ved en seance på KVL's campus-område i Taastrup med deltagelse af bl.a. videnskabminister Helge Sander samt ansatte og studerende på KVL.



Flere og bedre dyrlæger


Opførelsen af et nyt stordyrshospital er et af de mest synlige resultater af KVL’s beslutning om at optage flere studerende på universitetets dyrlægeuddannelse. Dermed efterkommer KVL det danske og internationale samfunds behov for kandidater, der kan arbejde med både produktionsdyr, familiedyr, dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og biomedicin.



Danmark i top-tre


Med det nye stordyrshospital får Danmark nye og topmoderne faciliteter for forskningen og undervisningen på veterinærområdet, og Danmark bliver dermed styrket på et område, hvor vi i forvejen er stærke. Hospitalet bliver et element i bestræbelserne på at gøre Danmark endnu stærkere, så vi i fremtiden bliver blandt de tre stærkeste nationer til at forske og uddanne inden for veterinærområdet.



Bedre service


Det nye, døgnbemandede hospital kommer også til at betyde bedre og mere tilgængelig service til de mange mennesker, der bruger KVL’s stordyrshospital og som tidligere har måttet ind til Frederiksberg med deres syge dyr. Hospitalet betyder også ca. 80 nye arbejdspladser til Høje-Taastrup Kommune.



Hospitalet forventes klar til brug i efteråret 2007.



Adresse:



Højbakkegård


Højbakkegård Allé 4


2630 Taastrup




Program for første spadestik:



Kl. 14.30



Taler:


- Rektor Per Holten-Andersen


- Videnskabsminister Helge Sander


- Arkitekt Lars Møller fra Rørbæk & Møller


- Klinikchef Susanne Nautrup



Spadestik v/Rektor og Videnskabsminister Helge Sander



Efter spadestikket:


Let traktement og mulighed for rundvisning på området.





(Kilde: Pressemeddelelse fra KVL)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar