torsdag den 18. maj 2006

Three Bars

Den legendariske fuldblodshingst Three Bars er den hest i historien, der har haft størst indflydelse på Quarter Horse avlen.

Three Bars blev født d. 8. april 1940.Moderen var fuldblods hoppen Myrtle Dee.
Myrtle DeeJack Goode fra Kentucky havde haft et godt øje til denne hoppe gennem længere tid, så da muligheden bød sig for at købe den, slog han til. Han købte hoppen sammen med to venner.Året var 1939 og hoppen var ifolet med fuldblodshingsten Parcentage.
Percentage.D. 8. april året efter fik Myrtle Dee et hingsteføl. Ejerne beundrede føllet og var sikre på at de havde jackpot. Hingsteføllet fik derfor navnet Three Bars inspireret af, at der kommer tre bars, når man får jackpot på en spillemaskine!

Jack Goode var den første, der trænede Three Bars. Han var meget tilfreds med hingsten, som han mente, der var den hurtigste han nogensinde havde trænet!Særligt på kortere distancer var Three Bars ekstrem hurtig, og ejerne fik hurtigt store forventninger til fremtiden.Men i foråret før Three Bars fyldte 2, gik det galt. En dag efter træning, blev hingstens ene bagben iskoldt, det var som om blodtilstrømningen til benet stoppede.Dette satte en stopper for Jack Goodes træning af Three Bars, idet bagbenet blev iskoldt hver gang hingsten skulle anstrenge sig. (Senere fandt man ud af, det skyldtes blodorme)
Three Bars. Billede taget i 1954.Det blev klart for Jack Goode og hans venner, at hingsten aldrig ville blive en væddeløbshest med dette ben problem. De havde nogle af de bedste dyrlæger i Kentucky til at undersøge Three Bars, men ingen kunne kurere benet. Derfor traf de beslutningen om at sælge Three Bars.I den kommende tid skiftede hingsten ejer flere gange.Den kom sig også over dens ben skade og begyndte at vinde flere væddeløb.
Herover ses et af de få billeder, der er taget af Three Bars til væddeløb. Det er fra Arizona Jockey Club Track i marts 1946.Sid Vail fra Arizona havde hørt om Three Bars og tog ud for at se hingsten. Lige fra første øjeblik han så Three Bars, vidste han, at den hest måtte han bare eje!Året var 1945 og han købte Three Bars for 10.000 dollars.
Sid Vail.Sid Vail købte først og fremmest Three Bars til avlsbrug. Bedækningsprisen var 100 dollars i 1945, men den steg hurtigt, eftersom interessen for Three Bars steg.Avlere kom langvejs fra med deres hopper for at få dem bedækket, og mange af dem brugte Three Bar flere år i træk.En af dem var Walter Merrick fra Oklahoma, som elskede Three Bars, og inderligt ønskede at købe hingsten. Men Sid Vail ville ikke sælge den.Fra 1963 til 1966 var bedækningsprisen helt oppe på 10.000 dollars!Føllene efter Three Bars blev solgt for op mod det fem dobbelte, så avlerne var villige til at betale den høje bedækningspris.For Sid Vail var Three Bars blevet en rigtig god forretning!
Hingsteannonce for Three Bars, 1957.I 1967 fik Walter Merrick sit ønske opfyldt. Han fik lov at tage Three Bars med hjem til Oklahoma og beholde hingsten resten af dens liv. På daværende tidspunkt var Three Bars 27 år.I marts 1968 døde Three Bars pga. et hjerte anfald. Han blev begravet under et træ på Sid Vails Three Bars Ranch.Three Bars blev optaget i AQHA Hall of Fame i 1989.
Three Bars.Afkom:Der er i alt 558 registrerede afkom efter Three Bars, fordelt på 24 årgange.29 afkom har opnået titlen AQHA Champion4 afkom har opnået titlen AQHA Supreme Champion.14 afkom er blevet World Champions5 afkom har opnået titlen Superior Halter Horse.Hans afkom har optjent 3,277,089 dollars ved væddeløb, 1544 halter points og 585 performance points.Three Bars har fået afkom optaget i både AQHA og NSBA Hall of Fame.Nogle af de mange kendte slægtninge efter Three Bars:
Sugar Bars (søn)
Doc Bar (barnebarn)
Impressive (barnebarn)
Rocket Bar TB (søn)
Lucky Bar TB (søn)
Easy Jet (barnebarn)Billeder venligst udlånt af: www.circledhorses.comIngen kommentarer:

Send en kommentar