søndag den 29. oktober 2006

Ligger din Hunter sadel korrekt?

Alle ved vist hvor vigtigt det er, at sadlen ligger korrekt på hesten!Men gør alle også nok for, at den ligger som den skal? Får de hjælp til at kontrollere det?

Jeg er ikke ekspert til at se, om en sadel passer eller ej. Og slet ikke en Hunter sadel.Men jeg mener så afgjort, at jeg prøver det bedste jeg kan, på at lære og forstå når der prøves og findes sadel.Min datter rider Hunter (som alle nok ved) og har købt sig en dejlig Pesoa springsadel.Vi købte sadlen hos Horze i Brøndby.Vi fik en fantastisk betjening og Johnny fra Horze afsatte et par timer til at komme på Alhambra for at se om sadlen nu også passede Sioux og ikke kun Christina.

Nu har hun så redet med sadlen siden Maj i år og vi syntes nu, at det var tid til at få set efter, om den stadig lå som den skulle.Jeg er nemlig af den opfattelse, at køber man en sadel er det jo ikke sikkert den ligger lige godt efter en gang sommergræs mave, som da vi købte den. Og en hest udvikler sig jo i kroppen hele tiden. Med andre ord, så mener jeg ikke man kan købe en sadel og så regne med at den passer fra nu af.Så vi arrangerede at Johnny kom igen i onsdags.Han startede med at lægge sadlen løst på ryggen af Sioux, uden underlag eller andet.Så blev der kigget, vurderet, mærket og undersøgt. Johnny og Christina talte sammen længe. Om hvordan sadlen føltes, hvordan den skulle ligge og hvordan denne sadel ligger.Johnny tog så sadlen af og studerede den nøje, for at se om den skulle være blevet skæv eller på anden måde ikke længere var perfekt.

Igen kom sadlen på uden noget under og der blev igen talt om luft og hvor midten af sadlen var og skal være i forhold til hestens ryg.

Nu ved vi med sikkerhed, at sadlen stadig ligger perfekt på Sioux og at han på ingen måde er øm nogen steder.Jeg er bestemt af den opfattelse, at hvis rytter og hest gør det godt sammen, kan man så absolut tilskrive en god sadel de 10% af den gode ridning.Så moralen med mit lille indlæg her er, sørg for sadlen altid passer og ikke kun når du køber den. Det gælder selvfølgelig både westernsadler, Hunter sadler og alle andre typer sadler. Du får det helt sikkert igen, at du bruger lidt tid og penge med en prof.Og brug aldrig et tykkere underlag for, at kompensere hvis sadlen ligger for tæt på hestens ryg. Du lægger jo heller ikke en sål i skoen hvis den klemmer lidt vel?Få mest muligt ud af din ridning og få hjælp af en prof., hvis du er i tvivl om din sadel passer din hest.Ingen kommentarer:

Send en kommentar