lørdag den 20. januar 2007

Danmarks Bedste Allbreed

Er vendt til de evige græs gange.

Mandag den 15 januar 07, måtte jeg med stor sorg aflive Pajero, 13år. Min bedste ven nogen sinde.Da vi var påbegyndt træningen igen efter lang tid sygdom, bemærke jeg straks der var noget galt. Hans vejrtrækning. Efter 10 min skridt, faldt hovedet til jorden og han havde store problemer med at få vejret. Så begyndte jeg at ligge mærke til at selv i stille tilstand gik lysken og næseborene på ham. Det var ikke godt. Dyrlæge måtte komme igen. Fredag den 12.januar 07. Han lyttede til hans lunger og havde kikkert ned i hans luftveje. Det stod rigtig skidt til. De var indsnævret med 1 cm og var ikke runde som er normalt men mere ovale og fyldt med en masse gult slim, desuden var begge lunger udvidet med en hånds bredde. Dyrlægen sagde det var det værste han nogensinde have set hos en hest. Han formodede at hans lunger var det man kalder stenlunger. Pajero ville aldrig blive bedre det ville kun gå en vej. Der var også tale om medicin, men der sagde jeg stop, da jeg ikke ville holde ham i live for min skyld og han skal ikke lide, det havde han gjort nok. der tog jeg den svære beslutning. Hvad det er kommet af ved vi ikke, der kan være mange ting, men dyrlægen sagde dog at den største sandsynlighed var nok en allergisk reaktion der havde givet ham en form for astma.Jeg købte Pajero da han var 5 år og siden har vi gået igennem ild og vand sammen. Haft op og ned ture. Dog aldrig en sygedag fra hans side. Han var en arbejds narkoman. Elskede når jeg kom og lagde saddel på ham. Gjord altid sit bedste, for tit var det jo en fejl 40. Vi nåede også langt længere ind jeg havde forstillet mig. 2005 var vores bedste år. Efter hård træning starte vores show sæson over alt forventninger. Jeg havde fået mine show nerver i ro, og Pajero ydede alt. Vi vandt meget. Det største var da vi blev danmarks mester i Freestyle reining, western horsmanship open og amatør. Og blev all round champion i open og amatør. Desuden scorede han high point i amatør reining, horsmanship, hunter under saddel open horsmanship, freetyle reining, westernriding, hunter under saddel. 2006 nåede vi kun med til DM i Vejle med fik Danmarks titlen i open western horsmanship og amatør hunter under saddel.Og fik igen all round titlen i open og amatør. Bedre kunne han ikke have gjort det.Farvel PajeroDu vil altid have en stor plads i mit hjerte og vil aldrig glemme dig.Marlene


Elskede ham dybt.
Tak fordi i gad læse mine ord og undskylder for fejl, men meget svært at læse med tårer i øjnene.Ingen kommentarer:

Send en kommentar