tirsdag den 27. marts 2007

Regeldag Succes!!!

Masser af opbakning til regeldag på Tuse, sammenlagt 47 fremmødte, både voksne og youth ryttere.

Dagen startede kl 12.00 og Jette bød alle velkommen, hvorefter hun fortalte lidt om James´s baggrund for at kunne gennemgå reglerne for APHA/AQHA.


James er uddannet AQHA Dommer og NRHA Dommer. Han har derfor alle forudsætninger for, at kunne fortælle, alle os en masse om hvordan tingene skal fortolkes og gøres rigtigt.Eftersom der er mange regler og til tider to hold, alt efter om man rider APHA eller AQHA heste, havde Jette og James på forhånd bestemt, hvilken af de mange discipliner der skulle gennemgås denne dag.De mest relevante discipliner var: Halter/ Showmanship at halter / In hand trail/ Hunter/Trail/reining/ pleasure/ Western horsemanship.Gældende for alle klasser er, at man skal kunne reglerne og være klædt godt på hjemme fra. Det vil sige at, James gentagende gange nævnte; at forberede sig er en god ting, og det gør en forskel!!!


Den første tid gik med, at tale teori og at lære point-systemet for trail og reining, samt hvad rammerne for de forskellige discipliner er.Mange mennesker lærer bedst ved, at læse sig frem til det og andre ved at se det. Så efter et par timer med teori og spørgsmål holdte vi en kort pause, hvor der var kaffe og kage, samt en god western butik, nemlig Jeko western Store, at besøge. Butikken var fuld af dejlige ting og jeg tror nok at flere købte godt ind (skønt ikke).Meningen med denne dag er, at lære noget nyt. Så derfor startede anden omgang med, at gå i ridehallen, hvor to dejlige piger og heste red for at vise os, hvordan tingene kan gøres,


og også hvordan de ikke skal gøres!


De to piger red lidt af det hele og jeg tror rent faktisk, at det var en suveræn ting, at få lov at se ridningen, samt høre hvordan James som Dommer gerne vil have det.Det er vigtigt, at gøre sig klar, at ridningen på en western hest, skal læres af en god træner, og at man lærer resten af livet…


James var på hjemmebane i ridehallen og det var bare skønt, at se to heste og ryttere klar til show med alt hvad der hører til af glimmer og smart tøj.


Selve det at score point ved at fuldføre noget på yderst tilfredsstillende måde, giver lidt højere score, og selv om det ikke er tilladt at score Dommeren, er det altså en god ting at være selvsikker og klar.Mange ting kan forbedres og når vi er til show, finder vi ud af hvad vi er gode til og hvad vi skal øve os på. James havde også gode fif til, hvordan man blive bedre. Især et fif kunne James varmt anbefale, at hente sine scorecard og hvis man er i tvivl: spørg dommeren! Dommere er til får at hjælpe og ikke for at skræmme.


At dagen blev en succes var også på grund af, den dejlige måde vi alle kunne snakke sammen på, tak for det…


PHCDK Takker James og Jette for deres store engagement for, at gøre denne dag til en god start på et godt samarbejde.. Super faciliteter var der også, det var skønt at være et sted med så meget styr på tingene.


PHCDK Takker også alle jer der mødte op med godt humør og åbent sind til at lære. Vi takker også pigerne der viste os, hvad de kunne og de havde også lagt en del arbejde i det at vise deres pæne og rene heste frem; tak.Alt i alt sluttede dagen med lidt western snak i krogene og vi hjalp med at rydde lidt op, da dette er det mindste man kan gøre når stedet ligger lokaler til.Langt om længe er teksten snart slut, men jeg vil mægtigt gerne gøre jer opmærksomme på, at vi gerne afholder lignende ting igen, både for øvede og uøvede.


Dette med at holde noget sammen, er bare dejligt for os alle sammen. tingene bliver knap så dyre og alle kan være med.


James har også givet udtryk for, at han gerne vil afholde noget lignende, her i Jylland: Så hold jer orienteret og vær opmærksom på, at alle jer der har været med, selvfølgelig kan komme igen, hvis behovet er der.


Vi, Youth udvalget, vil mægtigt gerne have svar tilbage på, hvad i synes om denne dag og hvis i har andre ønsker eller forslag. Så kontakt en af os i PHCDKs youth udvalg.


På forhånd tak..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar