fredag den 4. maj 2007

Dyreværnsrådet skal revurdere rodeo

Dyreværnsrådet mangler tilstrækkeligt grundlag for at udtale, at der ikke er problemer med dyrevelfærd i forbindelse med det rodeoshow, der skal afholdes i Parken til sommer.

Der er kommet nye oplysninger frem, som viser, at dyrene i rodeo bliver udsat for væsentlig ulempe.


Derfor skal Dyreværnsrådet vurdere rodeo igen, og det skal ske ud fra § 17 i Dyreværnsloven, der slår fast, at "dyr ikke må dresseres eller bruges til fremvisning, cirkusforestillinger, filmoptagelser eller lignende, hvis dyret derved påføres væsentlig ulempe." Det er nemlig en skærpende omstændighed, at dyrene bruges i underholdningssammenhæng.



Det er entydigt beskrevet, at den eneste måde til at få heste og tyre til at springe op og "bukke" i show efter show, er at lære dem betingede reflekser ved hjælp af strømstød. Under træning får dyret stød på op mod 10.000 volt, indtil det har befriet sig for det stødgivende apparat. Når en "cowboy" senere sætter sig op på dyret i underholdningssammenhæng, udløser det en kædereaktion af betingede reflekser, der er baseret på angst indlært ved ubehag. Det har ikke været muligt at indhente dokumentation for, at indlæringen kan ske uden brug af strøm.



- At stød-træningen foregår forud for rodeoshowet ændrer ikke ved, at den underholdning, publikum har betalt penge for at overvære, kun er mulig gennem gentagne overtrædelser af dyreværnsloven. Beviset leveres med hvert eneste buk, dyrene udfører i arenaen, siger Ole Münster, direktør i Dyrenes Beskyttelse.



Dyrenes Beskyttelse har derfor skrevet til Dyreværnsrådet og bedt om en revurdering af deres udtalelse.



Læs mere på: www.dyrenes-beskyttelse.dk/rodeo



(Kilde: Nyhedsbrev, d. 4. maj 2007, fra Dyrenes Beskyttelse)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar