fredag den 10. august 2007

Nyt hesteskænderi i Nordjylland ryster Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse forhøjer dusøren på 25.500 med 5000 kr. og håber det kan få personer, der kender til hestemishandleren, frem.

En dyrlæge har konstateret, at en hoppe fra Års er blevet beskadiget i endetarmen. Det er sket natten til torsdag, og det er en skade forvoldt af mennesker.


- Det er fuldstændig uforståeligt, at mennesker kan foretage sig den slags voldelige overgreb, siger Jens Svenningsen, dyrlæge og dyreværnsinspektør i Dyrenes Beskyttelse.Vi havde håbet, at hesteskænderier var et overstået kapitel efter den meget blodige sommer 2006,


Der var rigtig meget medieomtale i sommeren 2006, hvor der var mange hestemishandlingssager


En medieomtale, der med god grund lagde hestemishandlere for had, og derfor håbede vi, at den havde sat en effektiv stopper for den slags overgreb.


Desværre har vi nu endnu en sag, hvor en hest er blevet skadet i skede og endetarm.


Dyrenes Beskyttelse vil, som vi gjorde i 2006, på det kraftigste opfordre til, at man melder sig, hvis man har mistanke om, hvem der kan være indblandet i hestemishandlinger.- Der er i dag en udlovet en dusør på 25.500 kr. Den dusør vil vi gerne forhøje med yderligere 5.000 kr. til den, der kan komme med væsentlige oplysninger, der kan føre til opklaring af sagen.Dusørens størrelse bør i sagens natur ikke være det, der får mennesker til at stå frem og være med til at stoppe dyremishandlere, men vi ved af erfaring, at en dusør kan være med til at skærpe opmærksomheden på en sag.


Vi ved også, at nogle mishandlere er lidt stolte af deres bedrifter, og derfor lader de et lille ord falde for at prale. Derfor appellerer vi på det kraftigste til, at man lader den slags informationer gå videre til politiet eller Dyrenes Beskyttelse, siger Jens Svenningsen.Appellen fra Dyrenes Beskyttelse lyder: Hvis du ser eller hører mistænkeligt, der kan sættes i forbindelse med


hesteskænderier, så kontakt politiet eller Dyrenes Beskyttelse.Hesteejere kan også gøre noget for at beskytte deres heste:* Lade hestene gå på fold uden grime, fordi det gør det vanskeligere at indfange og fiksere dem til "udåden"


* Tænd så meget lys som muligt ved folden


* Tilse hestene så hyppigt som muligt


* Lad hestene gå på nattefold så tæt på beboelse som muligtHvis man er interesseret i at forhøje dusøren, kan man henvende sig til Dyrenes Beskyttelse, tlf.: 33 28 70 00 eller via vores hjemmeside på adressen www.dyrenes-beskyttelse.dk/dusoor-hestesagDyrenes Beskyttelse vil beskytte dit navn, så du forbliver anonym.(Kilde: Nyhedsbrev fra Dyrenes Beskyttelse, d. 10. august 2007)Ingen kommentarer:

Send en kommentar