lørdag den 22. december 2007

Dusør for opklaring af hesteskændinger nu på 40.500 kroner

Igen er heste blevet mishandlet med mulige seksuelle motiver.

Denne gang gik det ud over to ponyer i Agerskov i Tønder kommune i Sønderjylland. Der er fundet majsrester på folden, så de to dyr er blevet lokket til med foder, hvorefter de er blevet skåret omkring kønsdelene med et skarpt instrument, sikkert en kniv. Ponyerne har været under dyrlægebehandling, og det ser ud til, at de begge vil begge overleve mishandlingen.


Efter den seneste episode er den dusør, der er udlovet af Dyrenes Beskyttelse, Rideforbundet og privatpersoner, på i alt 40.500 kroner for oplysninger, der kan føre til opklaring af de mange sager.



Det er helt uforståeligt stadig ikke forbudt at have seksuel omgang med dyr i Danmark. I denne sag, som i andre sager om hesteskændinger, er Dyreværnslovens § 1 dog overtrådt, for den handler om, at dyr skal "beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe."



Hvis man vil forsøge at forebygge, at noget lignende kan overgå ens egne heste, er det bedste man kan gøre, at tage dyrene ind om natten. Er det ikke muligt, må man have dem på fold så tæt huset som muligt. Det er også en god ide at have så mange udendørslamper som muligt tændte. Og så skal man sammen med naboerne være ekstra opmærksomme på mistænkelig opførsel af ukendte personer i området.



Det er muligt at bidrage til en forhøjet dusør ved at kontakte Dyrenes Beskyttelse, 3328 7000.



(Kilde: Nyhedsbrev fra Dyrenes Beskyttelse, d. 21. december 2007)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar