torsdag den 31. januar 2008

Eksperter opper hø-ration

Minimum et kilo hø (tørvægt) per 100 kilo hest er den tommelfingerregel, som man oftest ser anbefalet af eksperter. Men måske skal hørationen som minimum fylde 50% mere.

Fremtidens anbefaling kan lyde på mindst 1,5 kg tørvægt per 100 kilo hest, hvis man skal tro den briefing om praktisk hesteernæring, som den amerikanske dyrlægeforening fik på deres årlige konference i Florida i december.Desuden er det nu officielt, at selv ikke konkurrenceheste behøver at få korn i krybben. I stedet skal der fokuseres på at optimere hestens indtag af grovfoder - blandt andet ved at den får lov at vælge mellem flere forskellige slags, og ved at produkter som roepiller og fedtbaserede fodermidler bruges i videre udstrækning.
(Foto: FreePhoto.com)"Den mest åbenlyse tilgang til forebyggelse af mavetarmproblemer, som er associeret med korn, er at lade være med at fodre med korn," fik dyrlægerne at vide. "Det er nu tydeligt, at energibehovet for vækst, diegivning og præstation let kan imødekommes ved udfodring af alternative energikilder som vegetabilsk olie (fedt) og stivelsesfrie kulhydrater (roepulp, sojaskaller)," hedder det i vejledningen til de amerikanske hestedyrlæger.(Artikel af: Julie Taylor - www.epona.tv)Ingen kommentarer:

Send en kommentar