torsdag den 24. april 2008

Amerikansk Paint Horse Show i Vejle i pinsen

Alle Danmarks bedste American Paint Horses og tradition tro også af en hel del udenlandske, sætter hinanden stævne i pinsen, d. 10 og 11 Maj.

Det hele foregår i Vejle Ride Rideklubs faciliteter på Ibækvej og der forventes deltagelse af omkring 100 flotte brogede Paint heste, en hesterace som oprindeligt stammer fra USA.Showet vokser voldsomt hver gang vi afholder det. Så derfor dømmes det i år af hele tre topprofessionelle amerikanske dommere, som reglerne jo kræver i henhold til moderforbundet i USA, the American Paint Horse Association.Pat Trebesch, Kris Wilson og Sam Jackson, som de tre dommere hedder, kommer alle fra Texas, hvor de til dagligt dømmer masser af Paint Horse shows rundt i USA.Paint Horse Club Denmark, som er arrangør af showet, har sammen med de flinke medlemmer af Vejle Rideklub fået et rigtigt godt ry blandt den amerikanske dommer stand.


Alle tre har i år medbragt deres hustruer for at bruge Pinse mandagen efter showet, på at køre lidt rundt og opleve vores gamle lands seværdigheder.


Så gode anbefalinger har Danmark efterhånden fået, af de tidligere amerikanske dommere vi har haft på besøg i Vejle.Hele weekenden konkurreres der i alle de traditionelle discipliner, som kendes fra amerikanske western shows. Og alle ekvipager bliver derfor fremvist i traditionelt western udstyr. Altså beklædning, sadler og andet udstyr, som det kendes fra de amerikanske western shows.


Der er klasser for både store og små. Det gælder såvel heste som mennesker.


Vi har klasser for børn og vi har klasser for både amatører og professionelle.


Og for hestenes vedkommende bliver der fremvist føl, ungdyr og selvfølgelig voksne dyr.Western ridningen er langt den mest udbredte ride form i USA. Den har opnået en voldsom popularitet i Danmark. Ikke mindst på grund af de smukke brogede amerikanske heste, der samtidig også er en ideel familie fritidshest.Kvalitetsmæssigt er danske Paint Horses også højt placeret på Europæisk plan. Flere af dem har hentet adskillige Europamesterskaber hjem, ved de større shows i blandt andet Tyskland.


En stor del af dem er importeret fra USA. Og Danmark er rent faktisk med helt i top, når den årlige statistik over antallet af startende dyr ved APHA godkendte shows udenfor USA offentliggøres fra vores moderforbund, the American Paint Horse Association.


Vores besøgende vil derfor kunne få et rigtigt godt indtryk af standarden i denne specielle hesterace fra USA.


Man kan næsten tale om at vi har sat vores egen helt specielle standard, for hesteverdens "American Idols"!De populære og særdeles venlige heste, har man altså mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med i Vejle. Ligesom der bliver rig lejlighed til at få en god western hestesnak, med alle de PHCDK medlemmer, som i denne weekend har stadset deres dyr op på ægte amerikansk vis.Vi glæder os til igen i år at byde de mange tilskuere velkommen i Vejle Rideklubs faciliteter, hvor der udover den spændende ridning, kan bydes på både lidt lækkerier til ganen samt sjove oplevelser til børnene.Herlig hilsen,


Paint Horse Club DenmarkIngen kommentarer:

Send en kommentar