fredag den 25. april 2008

Dansk REINING kom et niveau højere op

Underholdende og imponerende var det, da de danske westernryttere viste reining på Vilhelmsborg Ridecenter.

For første gang nogen sinde, bød JUST SLIDE velkommen til en weekend med reining på alle niveauer.


Der var virkeligt lagt op til en oplevelse for dem der ønsker showstemning og underholdning.Mere end 1000 mennesker lagde turen forbi Vilhelms-borg Ridecenter i weeken-den den 19.- 20. april for at lade sig gribe af western-stemning og fascinerende ridning.Bronze Trofæ


Showets mest prestigefyldte klasse; NRHA Open Morrison Bronze Trophy klassen, som var sponsere-ret af Game Ready Equine, blev afviklet lørdag sidst på dagen.


På det tidspunkt var der pænt mange mennesker på de blå sæder, der på grund af de mange slidingstops, var blevet særdeles støvede.


Overalt i verden dyster de bedste reining ryttere om disse flotte trofæer og derfor er det som regel ret vanskeligt at vinde den. Kampen om ”bronze-trofæ-erne” er hårde…Non-pro vandt trofæ


Typisk skal scoren op på over 72 for at være vinder i en sådan klasse.


Herhjemme var dagens højeste score i ovenstående klasse en beskeden 70’er, hvilket trods alt må siges at være flot, da det var en non-prorytter der løb med den flotte figur til kaminhylden.Kun 15 år gammel – på dagen endda – vandt Anders Emil Øhrstrøm dette eftertragtede trofæ, en pæn præmiesum, blomster samt et dækken.

Søndag var det NRHA Non-pro Pewter klassen som var eftertragtet. Her blev vinderen; Morten Søby belønnet med et lidt mindre trofæ, trods en score der var lidt højere, nemlig 70,5.Stande og udstillinger


De glade deltagere og alle øvrige tilskuer kunne også bruge tiden på, at besøge de mange stande og udstillin-ger som var sat op på Vilhelmsborg i showets anledning.


Da vejret var fantastisk hele weekenden, var det især de udendørs stande som fik besøg i pauserne.VIP-area


For første gang nogen sinde til danske reiningshows var der til Just Slide no. 1 udbudt billetter til VIP-AREA. Et område med opdækkede borde, servering og rigtig god mad.


Mere end 60 mennesker have på forhånd bestilt plads, og efterspørgslen vidner om, at der til Just Slide no. 2, nok skal dækkes op til endnu flere.


”Næste gang skal man måske også tilbyde well-ness-service til rytterne” siger Sanne Skovrider, som var arrangør af showet.


”Det lader til, at mange gerne vil forkæle sig selv med lidt god mad osv, - så måske de også gerne vil have noget massage, når de er færdige med dagens klasser” fortsætter hun.


Om hvorvidt Just Slide no. 2 tilbyder massage på en wellness billet eller ej, vil tiden vise, men i hvert fald ser det ud til, at arrangøren har mod på, at gentage succesen på et senere tidspunkt.Sponsorer er nødvendige


Et show hvor 75 deltagende ekvipager er mange, er det bidende nødvendigt, at sponsorerne melder sig på banen.


Konceptet ”Just Slide” er udtænkt med udgangspunkt i, hvad eventuelle sponsorer måtte være interesseret i.


”Naturligvis er det rytternes krav til faciliteter, klasse-udbud og præmier der vægter højest, men tingene hænger altså sammen. Uden sponsorer kan jeg heller ikke tilbyde de andre ting”, siger Sanne Skovrider. Og tilføjer ”og uden ryttere og tilskuer har jeg intet at tilbyde sponsorerne…”. Hun er altid på jagt efter samarbejdspartnere og investorer og er også altid frisk på, at lave en handel som interesserede ikke kan sige nej til.Til Just Slide no. 1 var de mange stande, sponsorer og vip-afdelingen med til at hæve niveauet på et dansk reining stævne – men i særdeleshed må de fantastiske rammer, som Vilhelmsborg jo tilbyder, tillægges noget af æren.Dansk reining i 2008


Nu er showsæsonen her hjemme skudt i gang med Just Slide no. 1.


Og allerede i løbet af de næste få måneder vil der være rigtig mange tilbud rundt om i landet, til de reinere der vil øve sig til næste Just Slide, som forventes afviklet i efteråret 2008.

Følg med på reining foreningens hjemmeside NRHA.DK, og tag som tilskuer ud og lad dig inspirere. Måske får du lyst til at skifte disciplin, hvis ikke allerede du er i gang.


Er du allerede reiner, så er det bare med at komme i omdrejninger…Du kan også læse mere om JUST SLIDE no. 1 & 2 på hjemmesiden www.justslide.dk, hvor også weekendens resultater ligger.Ingen kommentarer:

Send en kommentar