tirsdag den 6. maj 2008

Cowboyen fra overdrevet satte alle til vægs

På sin 15 års fødselsdag vandt Anders Emil Øhrstøm i weekenden 19-20 april det eftertragtede ”Morrison trofæ” i westernshowet ”Just Slide” med en optimal score på 70 point, som kun de absolut bedste opnår!

Det var foran hele den etablerede professionelle westernverden bestående af ryttere, trænere og opdrætter fra både Danmark og udlandet på Det Nationale Ridesportscenter Vilhelmsborg.



Familien havde valgt kun at deltage i en disciplin på dagen for at hans Quarterhest TC Golden Jac var mest frisk og veloplagt. Til gengæld havde Anders Emil selv valgt disciplinen og for ham var intet mindre en openkonkurrencen lørdag aften målet, hvor hovedpræmien var det efterstræbte Morrison trofæ. Dagen gik med at se alle de andre deltagere være med i flere discipliner og se dem blive skarpere og skarpere, men alt dette var ligegyldigt, da hans tyske træner Iris Uhlenbrock lige pludselig dukkede op til stævnet. Der gik ikke mange minutter før Anders Emil og TC Golden Jac befandt i opvarmningsarenaen sammen med træneren. Her steg intensiteten konstant og præcisionen blev bedre minut for minut, da de tre arbejde som et sammentømret team og i løbet af kort tid var 100% klar til aftenens vigtige konkurrence. Der var dog stadig tvivl hos både far og mor, da de endnu engang gennemgik startlisten, men de kunne alligevel ikke lade være med at drømme om det store trofæ i Anders Emils hænder.



Historien startede for 3 år siden, da Anders Emils søster Emmelie Fie rejste til USA. Hun efterlod nemlig en stald fuld af opstaldede pensionsheste samt hendes egen lille knapstruper pony, der absolut ikke tiltrak nybegyndere og andre ”ikke hestekyndige”. Sammen med sin far gik Anders Emil med stor lyst til opgaven med at holde stalden og motionere storesøsters pony. Dette var en helt ny verden, da han aldrig før havde siddet endsige rørt ved en hest. Fra nu af var det op tidligt hver morgen og i arbejdstøjet med udmugning, heste på fold mm., men storesøsters tur over Atlanten ændrede ikke kun Anders Emils hverdag. Hans moder fik nu smag for westernridning og det blev snart et brændende ønske for drengen, at ride og få det flotte udstyr, så han kunne blive en ”fuldblods” cowboy. Han måtte dog i et helt år gå til ridning med dressursaddel og stramtsiddende ridebukser, før han kunne blive cowboy. Farmand mente nemlig, at han skulle lære at ride ”ordentligt” inden han blev sluppet løs til westernridning. Hans talent viste sig hurtigt og alle trænerne sagde samstemmende, at han sad fantastisk på en hesteryg. Det hele kulminerede ved deltagelsen i Danmarks største westernshow ”Just slide” i weekenden 19-20 april.



I Just Slide konkurreres der i westerndisciplinen ”Reining” på alle niveauer. Reining er westernridningens dressur disciplin, der består af en række øvelser, som rytteren ikke kender på forhånd. I øvelserne indgår både vilde ridt, at hesten skal stå helt roligt og ”spins” – alt akkompagneret af høj country- og westernmusik og alt udføres med kun en hånd og med løs tøjle! Der bruges Quarterheste, som er en hest, der er specielt velegnet til cowboyernes hårde liv og som i øvrigt er verdens største hesterace.




Anders Emil Øhrstrøm i perfekt udførsel af et sliding stop under selve showet




(Af: Ann Kate Øhrstrøm)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar