søndag den 20. juli 2008

Peer Werner Vogel, en mand med evnen til at kommunikere med heste

Peer har altid haft med heste at gøre, siden at han var barn. Han har arbejdet på farme i USA, som cowboy og her var det, at han engang mødte den vilde mustang Cheyenne.

Mange havde forsøgt at ride hende til og alle havde måtte opgive. Peer fik lov til at få hende, hvis han kunne tæmme og ride hende.Peer arbejdede intensivt med Cheyenne over lang tid og i starten var han tilfreds med, at Cheyenne bare ville give ham et øre og lytte efter, hvad han sagde og viste hende. Træningen var nænsom, langsom, men bestemt og udfra en filosofi om, at hesten selv skulle have lyst til kontakten og selv søge Peer, som floklederen. "Der må ALDRIG bruges vold eller magt mod hesten", siger Peer.Cheyenne blev og er stadigt den eneste mustang i Norge. Peer har i Norge bygget en hel westernby oppe i de norske fjelde og der kommer mennesker langvejs fra for at opleve dette og at få deres heste trænet af Peer.Derudover rejser Peer over hele verdenen for at træne heste og at holde clinic. Han har blandt andet arbejdet i USA, Schweiz og Tyskland og han er yderst velanset og efterspurgt, så vi er derfor meget glade for at kunne få ham til Danmark i oktober.Kontakten mellem Peer og Danmark blev skabt, da Henning og Ann fra Mullerup ved Slagelse importerede mustanghingsten Traveler og mustanghoppen Chula. Henning og Anns drøm om mustanger, fik de første mustanger til Danmark og en hingst, det havde man ikke før ladet føre ud af USA. Peer har altid sagt, at hvis Cheyenne skal have føl, så kan det kun blive med en mustang. Traveler har dog endnu ikke haft Cheyenne på besøg i skrivende stund. Traveler har bedækket Chula, samt mine to hopper Fabienne og Luna, som de eneste i år. Se evt. www.laluna9.mono.netPeer skriver på sin hjemmeside www.peerwernervogel.com om hans filosofi og fortæller hans og Cheyennes historie og om træning af heste. Han har blandt andet skrevet nedenstående, som jeg har oversat fra norsk.Citat:"Heste lærer enormt hurtigt, men kun hvis de respekterer dig og forstår, hvad du mener. Denne form for respekt har ikke frygt i sig.


Har du, som vældigt mange andre har det, problemer med, at du og hesten ikke forstår hinanden?Ignorerer hesten dig?Forstår hesten ikke, hvad du vil og vil den ikke gøre, som du tror, at du beder den om?Vil den ikke lade sig sko eller er den vanskelig at få op i traileren, eller er den nervøs for "alt"?Er hesten bange for at bakke?"Vi afholder clinic i Fredensborg, den 25. og 26. oktober 2008, hvor Peer vil undervise og hjælpe "problemejere" med heste, som "ikke bliver forstået". Det bliver en mindre clinic uden publikum for at sikre udbyttet bedst muligt. Der er få ledige pladser tilbage for deltagere med heste, men en del for deltagere uden heste. Se under aktivteter her på siden.Det er vores ønske, at Peer fast vil vende tilbage til Danmark og afholde clinic et par gange om året og hvis interessen viser sig for det oftere. Natural Horsemanship er her for at blive og indsigten i adfærd og forståelse af vores rolle som flokleder, vil bringe langt større glæde til samværet mellem hest og rytter.Hvem vil ikke gerne have en hest, som med ro, sikkerhed og tillid til dig, går til de udfordringer, som den stilles overfor?Ingen kommentarer:

Send en kommentar