tirsdag den 19. august 2008

Danish Paint Horse Championship i Vejle igen i 2008

Alle Danmarks bedste American Paint Horses og tradition tro også af en hel del udenlandske, sætter hinanden i stævne d. 23. og 24. august.

Det hele foregår i Vejle Rideklubs faciliteter på Ibækvej og der forventes deltagelse af ca. 100 flotte brogede Paint heste, en hesterace som oprindeligt stammer fra USA.Showet dømmes igen i år af tre topprofessionelle amerikanske dommere, som reglerne jo kræver i henhold til moderforbundet i USA, the American Paint Horse Association.


Lad os præsentere dem her:
Terri Wirthlin, Las Vegas, Nevada
David J. Denniston, Mead, Colorado
David L. Parlier, Gainesville, TexasAPHA har udvalgt disse tre dommere til os og har hjulpet os med mange af de rent praktiske ting omkring transport osv. Ingen af dem har tidligere gæstet Danmark, så det skal blive spændende for både dem og os at opleve hvordan vores største årlige show vil forløbe.Hele weekenden konkurreres der i alle de traditionelle discipliner, som kendes fra amerikanske western shows. Og alle ekvipager bliver derfor fremvist i traditionelt western udstyr. Altså beklædning, sadler og andet udstyr, som det kræves ifølge vores amerikanske regelbog.


Der er klasser for både store og små. Dette gælder såvel heste som mennesker.


Vi har klasser for børn og vi har klasser for både amatører og professionelle.


Og for hestenes vedkommende bliver der fremvist føl, ungdyr og selvfølgelig voksne dyr.Western ridningen er langt den mest udbredte rideform i USA. Den har opnået en voldsom popularitet i Danmark. Ikke mindst på grund af de smukke brogede amerikanske heste, der samtidig også er en ideel familie fritidshest.Kvalitetsmæssigt er danske Paint Horses også højt placeret på Europæisk plan. Flere af dem har hentet adskillige Europamesterskaber hjem, ved de større shows i blandt andet Tyskland.


En stor del af dem er importeret fra USA. Og Danmark er rent faktisk med helt i top, når den årlige statistik over antallet af startende dyr ved APHA godkendte shows udenfor USA offentliggøres fra vores moderforbund, the American Paint Horse Association.Dette DM er faktisk også det sidste danske Paint Horse show, inden det går løs på Europæisk topplan, idet mange af de deltagende i september måned tager til European Paint Horse Championship 2008, i Kreuth, Tyskland.Vores besøgende vil derfor kunne få et rigtigt godt indtryk af standarden i denne specielle hesterace fra USA.


Man kan næsten tale om at vi har sat vores egen helt specielle standard, for hesteverdens ”American Idols”!De populære og særdeles venlige heste, har man altså mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med i Vejle. Ligesom der bliver rig lejlighed til at få en god western hestesnak, med alle de PHCDK medlemmer, som i denne weekend har stadset deres dyr op på ægte amerikansk vis.Vi glæder os til igen i år at byde de mange tilskuere velkommen i Vejle Rideklubs faciliteter, hvor der udover den spændende ridning, kan bydes på både lidt lækkerier til ganen samt sjove oplevelser til børnene.
Herlig hilsen,


Show udvalget, PHCDKIngen kommentarer:

Send en kommentar