søndag den 14. juni 2009

DKQHA Etablerer trail og Horseback program

Danish Quarter Horse Association introducerer et dansk Trail- & Horseback program. Første trail afholdes I Sønderjylland den 18 juli. “The Historic Long View Trail”

DKQHA tilbyder nu de ryttere og deres heste, som ikke stiller op til stævner og turneringer, et forum, hvor de kan pleje deres passion for hesten med andre ligesindede i Danmark?


Netop dette forhold var udgangspunktet for DKQHA’s initiativ til at etablere et dansk trail- og horseback program.


Ideen går ganske kort ud på, at ryttere ind rapporterer antallet af timer, som de tilbringer i sadlen uanset hvad man foretager sig med sin hest om det er skovtur, træning etc. belønnes for deres indsats. Dette skulle gerne motivere flere ryttere til at komme op på deres heste.


DKQHA’s ønsker med dette program at være medvirkende til endnu flere heste bliver rørt og redet, samt at deres ryttere får glæden af samværet med deres heste, om der er at ride i naturen, eller bare hjemme på ridebanen. På den måde vil DKQHA være med til at skabe dialog med lodsejere m.fl. omkring benyttelse af naturen, og måske medvirke til at der etableres flere ridestier etc.Hvordan kommer jeg i gang?


For at få registreret sine timer i Horseback programmet, og dermed at blive nævnt og belønnet kræves et medlemskab af AQHA Horseback Program. AQHA har påtaget sig rollen som administrator af den danske del af programmet, og som i øvrigt er verdensomspændende. Dette gøres ved at der betales et engangsbeløb til AQHA programmet, der så løber så længe man ind rapporterer sine timer. Hvis du bare ønsker at deltage som trail rytter på de arrangerede trails, som forhåbentlig nu etableres rundt om i landet, skal du betale et mindre gebyr samt de omkostninger som arrangørerne har med det pågældende trail.Hvad så når jeg er i gang?


Du vil på DKQHA’s hjemmeside kunne følge med i en månedlig top 5 eller top 10 af de ryttere som har ind rapporterer t/ logget flest timer på programmet. Dette skulle gerne anspore til, at man tager sig selv op ved nakkehårene, og får sig sat op på hesten og kommer i gang med at ride endnu mere, måske finder sammen med andre og dermed får etableret et fællesskab om sin interesse.Hvilke timer kan logges ind?


Det handler om at få redet sin hest så meget som muligt, så hver gang du enten er på en skovtur eller træner i ride hus eller hvad du kan finde på, så gælder det!


DKQHA’s bestyrelse har vedtaget at programmet i Danmark foreløbigt skal løbe op til 250 timer, og der vil være sponsor belønning for 50, 75, 100 og 250 timer, hvis man altså er tilmeldt AQHA horseback programmet.


Efter de 250 timer overgår man til programmet under AQHA, og her har findes der meget store præmier, hvor limit indtil nu er 5000 timer!!Hvor kan jeg få mere information?


Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte bestyrelsen for Danish Quarter horse Association, der vil kunne hjælpe dig. På www.dkqha.dk er der en forklaring, og her vil der ligeledes være materiale tilgængeligt om, hvordan du arrangerer og afvikler et trail. For at tilmelde dig programmet skal du gå ind på www.aqha.com/recreation/horsebackHvor og hvornår afvikles der trails?


Du vil på www.dkqha.dk kunne se hvor og hvornår der afvikles trails forskellige steder i landet. Tilmeld dig på www.dkqha.dkJoin the freedom of riding – Join DKQHA – Trail-& Horseback programIngen kommentarer:

Send en kommentar