søndag den 12. september 2010

Danske hestemassører bliver samlet i en forening

Massage er ikke kun forbeholdt mennesker, men også godt for verdens største atlet – hesten!

De to hestemassører Karin Bloch-Bergstedt og Brigitta R. Villumsen har taget initiativ til at danne et fagligt forum for hestemassører, hvor blandt andet sparring og erfaringsudveksling er nogle af kerneområderne. Samtidig er det et mål at få anerkendt faget hos forsikringsselskaberne, således at behandlingerne kan dækkes af sygeforsikring. ”Som led i dette følger vi med i den videnskabelige forskning på området,” forklarer Brigitta R. Villumsen.

Hestemassage er ikke et nyt fænomen, da også oldtidens grækere masserede deres heste. Selv i det gamle Ægypten havde dyrlægerne assistenter, der masserede heste. Siden da er hestemassagen blevet videreudviklet af blandt andre amerikaneren Jack Meagher, som mener, at massagen øger hestens præstationsevne med 20 %.

Foreningen henvender sig både til hestemassører og til alle hesteinteresserede, uanset disciplin eller niveau.

Ved at få udført hestemassage af et medlem af Dansk Hestemassørforening, DHMF, er kunden sikret en seriøs og fagligt kompetent behandler. Hestemassørerne forpligter sig via medlemskab til at videreuddanne sig og kontinuerlig indhente faglig viden, og de får støtte i et etisk regelsæt.

Hestemassøren vurderer hver enkelt hests behov for massage og lægger en behandlingsplan ud fra dette. Journalføring og tavshedspligt om disse observationer er en selvfølge.

”Vi har indgået aftale med Tryg forsikring, hvilket betyder, at massøren er ansvarsforsikret via sit medlemskab,” fortæller Brigitta R. Villumsen.

Karin Bloch-Bergstedt supplerer: ”Vi arbejder på at oprette en følordning, så eleverne på massøruddannelserne har en mentor tilknyttet. Ligeledes arbejder vi på at arrangere temadage i samarbejde med dyrlæger, kiropraktorer, hestefysioterapeuter, sadelmagere og smede.”

På foreningens hjemmeside www.dhmf.dk kan både hestemassører og kunder læse om, hvordan man bliver medlem, finde en massør i nærheden af sin bopæl, se planlagte aktiviteter osv.

Næste aktivitet er generalforsamling, som afholdes søndag d.10.10.2010. Tid og sted offentliggøres på hjemmesiden. ”Vi glæder os også til at møde både massører og kunder på messen Hest og Rytter i forbindelse med Dansk Varmblods hingstekåring i Herning 2011,” siger Karin Bloch-Bergstedt.

Ønsker du at høre mere om foreningen, er du velkommen til at kontakte Karin Bloch-Bergstedt på tlf.: 20401060 eller Brigitta R. Villumsen på tlf. 26258058.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar