søndag den 22. januar 2012

Pressemeddelelse

Cowboys og amerikanske heste underholder hele dagen og udfordrer den mekaniske ko

Skovrider Reining i Hvirring, lægger lokaler til en hel dag med heste, loppetorv og ægte amerikansk westernstemning

  Hvirring, 28. januar 2012: Når I nu sidder derhjemme og skal tilrettelægge næste lørdag, så er det bestemt værd at overveje, om turen skal lægges forbi hesteejendommen i Hvirring. Det er Sanne Skovrider som der, til dagligt driver en trænings- og salgsstald sammen med sin mand Kristian Skovrider, har stablet et anderledes og særdeles spændende arrangement på benene.

  Den mekaniske ko er sat op i den store lyse ridehal og op mod 15 entusiastiske cowboys og cowgirls udfordrer deres skønne heste og sig selv, mens de modtager instruktion af den danske cutting-træner Brian Kronborg fra Nordjylland. Der er naturligvis mikrofon og højttalere, så alle tilskuere kan følge med. Det er bestemt meget underholdende.


Cutting er en amerikansk ridedisciplin, hvor det gælder om, at få hesten til at skille en kalv fra en flok, næsten på eget initiativ. Som når en hyrdehund hyrder får. Det kræver naturligvis en bestemt type hest – med et bestemt instinkt – men også rent fysisk kræver det en del af rytteren, som må holde sig fast på hesten, ved at gribe fast om sadlens horn.

Der gives også gode tips og trix til de ryttere der rider reining. En anden amerikansk disciplin. Her gælder det blandt andet om, at få hesten til at dreje rundt om sig selv i et rasende tempo, at udføre lange, lange stops, hvor hesten glider hen over jorden og ikke mindst så er sværhedsgraden øget, fordi der rides med løse tøjler og kun en hånd til hjælp. Det er Sanne Skovrider selv, der står for den del af arrangementet.


Der er også opstillet TV skærme, hvor forskellige videos med de to ride discipliner afspilles. Det giver dig mulighed for, at få et bedre indtryk af, hvordan det gøres ”over there”.

Pølsemand og lopper.  I de tilstødende lokaler er der parkeret en rigtig pølsevogn, så du ikke behøver forlade arrangementer til middag. Desuden kan man se portrætfotografering af heste & deres ejere, som opstilles i stemningsfyldte kulisser og bliver foreviget af fotograf Trine Christensen. Har du selv lyst til at blive fotograferet med hest og cowboyhat kan det nok også lade sig gøre. Et mindre, men eksklusivt loppetorv byder på flotte sager til lave priser. Der er alt fra antikke stempler, moderne cowboystøvler, Walkie-talkie sæt og jernsenge. Til printer, TV, Madam Blå og glasvaser. Der kan handles!

I stalden, hvor der er flere konkurrence- og salgsheste opstaldet, har den amerikanske beslagsmed Helbert Berion i dagens anledning, indrettet sit smedeværksted. Han har tændt essen og arbejder med beslag der lægges på hestene, mens beslagene er gloende hede.
Du kan også vælge, at gå en tur ned at staldgangen og se de flotte heste - og naturligvis håber Skovrider på, at du forelsker dig i en af salgshestene mens du er der.

Ejendommen ligger optil en mindre skov, hvor du kan nyde den milde vinter sammen med familien, hvis I trænger til en pause fra hestene. Der er kaffe på kanden, når I kommer tilbage.
Arrangementet finder sted på HEDELUNDVEJ 25, HVIRRING, 8762 FLEMMING.
Dørene åbnes kl. 9.00 og der er gang i programmet helt til sidst på eftermiddagen. Kom et par timer eller hele dagen. Prisen for entré er kr. 20,- pr. person. Børn under 12 år kommer ind gratis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar