fredag den 20. april 2012

Hjørring Dyrskue klar med nye publikums-oplevelser

Morten Kok, cheerleaders i verdensklasse, musical-indslag og pedaltraktortræk for børn er blandt nyhederne på årets dyrskue i Hjørring, der finder sted 22. og 23. juni.

Husdyrene er naturligvis hovedattraktionen, men da flertallet af publikum kommer fra byen, er der behov for at præsentere dyrene på nye måder og tilføje nye underholdningselementer. Det er en udvikling, der har været i gang længe med bl.a. MadBazar og hesteshow – hvor dyrskuekonceptet udvides til at handle om fødevarer i bredere forstand og fritidsaktiviteter med tilknytning til dyr og natur.

Foto: Morten Kok

Netop MadBazaren, der er indrettet i LandboNords telt nær indgangen fra Aalborgvej, har i år to spændende nyheder på programmet. Tre gange i løbet af lørdagen vil tv-kommen Morten Nielsen fra Mortens Kro i Aalborg demonstrere spændende madkunst på basis af nordjyske råvarer, og under hele dyrskuet vil elever og lærere fra Food College i Aalborg være i MadBazaren og bl.a. fremstille 4000 smagsprøver. MadBazaren har endvidere en temaudstilling om grisens vej fra sti til bord.Dyrskueshow

Et nyt tiltag er et dyrskue-show fredag eftermiddag, når de faglige bedømmelser af dyrene er overstået og folk har fået fri fra arbejde. Så bliver der fest, farver og fart over feltet i den store ring med bl.a. gymnaster fra Halvorsminde Ungdomsskole og Vittrup Efterskole, Cheerleaders fra Frederikshavn og skuespillerne fra Hjørring Sommerspil med uddrag fra Westside Story. Der vil også være dyr i showet og udpegning af skuets bedste hest. Hele showet, der afvikles i højt tempo, bliver bundet sammen og speaket af Søren Kærholm.

Foto: Heste i ringen

Også lørdagen bliver show-præget med de afsluttende kvægkonkurrencer, opvisning af frieserheste, hunde, gamle husdyr og veterantraktorer. Der bliver også et show med tv-stjernerne Jeppe og Marie, som også sidste år var på Hjørring Dyrskue med Arlas Naturfestival. Desuden kan du møde aktører fra Voergaard Middelalderspil på pladsen.
I Det aktive Hjørne kan børnene prøve at malke en ko, lave reb, male korn, smede jern og meget mere. Og som noget nyt i år kan de deltage i traktortræk-konkurrence for pedaltraktorer.

Skoleelever til dyrskue
Dyrskuet får igen i år besøg af rigtig mange skolebørn – indtil nu har 2000 børn og lærere har taget imod tilbuddet om at besøge Hjørring Dyrskue. Fristen er forlænget til 25. maj, så antallet ventes at vokse yderligere. LandboNords undervisningstilbud omfatter også besøg af en landmand i klassen. På dyrskuet skal de ældre klasser arbejde med energi som tema, mens de yngste kommer på en spændende skattejagt rundt på dyrskuepladsen.

Hesteshow
Et stort hesteshow fredag aften er blevet en tradition på Hjørring Dyrskue. Og forud herfor har kødkvægsudvalget fyret op under de store grill og tilbyder en lækker menu til fornuftige priser. En hyggelig overgang fra dagens dyrskue til aftenens hesteshow.

Foto: Jeppe & Marie
Jeppe og Marie vandt børnenes hjerter, da de sidste år optrådte på Hjørring Dyrskue.
De er tilbage i år med Arlas Naturfestival og håber på lidt bedre vejr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar