søndag den 3. marts 2013

Tusindvis af heste forsvinder sporløst hvert år

I kølvandet på hestekøds skandalen har der i bl.a. Sverige været spekulationer omkring forsvundne heste, ulovlige slagtninger, eksport og illegale begravelser.

Roger Sandberg, daglig leder af hestekrematoriet i Skåne, udtaler til Värmlands Folkblad, at han personligt kender til heste fra Värmland, der er blevet eksporteret ud af landet til ulovlig slagtning.

Ingen ved med sikkerhed, hvor mange heste det egentlig drejer sig om, men Roger Sandberg siger til Folkbladet, at han skønner antallet til at ligge et sted imellem 3-5.000 heste årligt.

Roger mener bl.a. EU’s manglende grænsekontrol kan være en af årsagerne. Det er alt for nemt at smugle heste ud af landet.
En anden grund kan være, at det simpelthen er for svært at få hestene slagtet lovligt i landet, pga. de mange regler omkring medicinrester i kødet, ligesom også selve slagteprisen kan være alt for lav pga. højere lønninger her, i forhold til længere sydpå i Europa.


En del heste forsvinder også, fordi de begraves ulovligt på privat grund, når de afgår ved døden. Nogle hesteejere gør det bevidst, men i mange tilfælde kender hesteejerne slet ikke til reglerne på området, og begraver hesten ude på marken i bedste mening.

Slutteligt findes der desværre stadigvæk slagterier, der slagter hestene ulovligt indenlands, uden dyrlægetilsyn, eller med falske hestepas. Ingen ved nøjagtigt, hvor mange heste der på denne måde slagtes ulovligt på årsbasis.

(Kilde: Värmlands Folkblad)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar