onsdag den 27. august 2003

Interview med træner Jette Nimand:

Som nogle måske ved har Jette Nimand flyttet til nye omgivelser i Grib skov, vi har spurgt lidt, for at få mere at vide:

WP:


Hvad fik dig til at tage springet, og flytte?JN:


På mit nuværende sted, er der kun 7 bokse, hvilke har gjort at jeg har måtte have heste placeret rundt omkring, da det langt fra er nok. Jeg har haft et par stykker på Skovsmose, og et par i Hillerød....Det er noget anstrengende at ikke have alle hestene under samme tag. Da jeg så fik det fine tilbud at kunne leje staldene i Nødebo, var jeg ikke sen til springe til.WP:


Kan du ikke fortælle os lidt om dit nye sted?JN:


Jeg har lejet mig ind i en meget skøn stald med 14 + 5 bokse. Boksene er store og lyse og bygget i solide materialer. Hele stedet er bygget forbløffende professionelt op. Det er travfolk der har indrettet området.


Der er pæne folde, hvoraf jeg dog har valgt at få nogen af dem sammenlagt.


Der er et 400 m konditionsspor som jeg regner med at få tromlet, så det ikke er så dybt. Her kan man så lære de unge heste at galopere, uden at de fra første færd skal lære at gå på en volte, hvilke kan være meget vanskeligt for dem i starten, pga. balanceproblemer. Stor ridebane er underopførsel, ligeledes prof. roundpen udført som man ser det "over there" i galvaniseret metal.


Det hele er placeret meget charmerende lige midt i Grib skov. Her er direkte adgang fra stalden. Der er ridehus i 4 km's afstand. Dette er både godt og skidt. Skidt fordi det trods alt ligger liiidt lang væk, men godt, for vi påtænker at køre hestene derover, når vejret er for slemt til uderidning.


Dette er selvfølgelig en fordel, da hestene er tvunget til at lære at køre.WP:


Hvor mange heste har du i stalden i øjeblikket?JN:


Lige nu har jeg 12 heste på stald, hvoraf 3 er mine egne. Udover dette har jeg 3 pensionærer, bl.a. Mia's Haflinger "Stentor" som har klaret sig rigtig flot med sin dygtige youth-rytter til de 2 shows de har startet. Resten er træningsheste.


Meget spændende for mig er at jeg via en af mine ejere "Benjaco" har modtaget 2 Appaloosa heste. Det er dejlige heste, med et sind som er anderledes en andre heste jeg har haft med at gøre. Jeg har også selv købt en 9 års Appaloosa-vallak. Jeg komme et par gange om måneden på Benjaco Ranch, hvor jeg også hjælper med at håndtere et par 2 års Appaloosaplage.


Det er helt klart for mig at denne race er i besiddelse af "noget" som andre heste ikke har....


Endvidere har jeg lige fået et par Pintoer i træning. Det er skønne heste, som skal uddannes i westernridning, mens deres folk er bortrejst i over et år.WP:


Hvor mange heste har du plads til i stalden, og hvor mange har du i træning af gangen?JN:


Jeg vil i de nye omgivelser være i stand til at modtage et antal træningsheste, samt evt. måske et par pensionærer som kunne være interesseret i at modtage undervisning. Jeg træner og underviser til show- og fritidsbrug.


Ialt har jeg mulighed for at anvende 19 bokse. Jeg vil have mulighed for at træne max. 10 heste ad gangen.


For at læse mere om Jette Nimand Gohlke, se hendes trænerprofil.
Jette Nimand


Ingen kommentarer:

Send en kommentar