torsdag den 5. august 2004

DKQHA Nyhedsbrev Juli 2004

Youth World Cup 2004


DKQHA’s ungdoms landshold er netop hjemvendt fra World Cup i Australien.

Selvom de ikke vandt World Cuppen, leverede de flot ridning og af høj kvalitet – som også resulterede i nogle flotte placeringer. For de danske ryttere var uden tvivl kommet i hårdt selskab, hvor blandt andet USA, Canada, Italien, Australien, England og Tyskland var repræsenteret.


Holdets to cutting ryttere slog flere dygtige ryttere, fra de ovennævnte lande.Carola D. Christensen red sig til en 10’ende og 9’ende plads ud af 24, som gav to medaljer og 3 point til Danmark. Patrick Cappobianco som red sin første cutting konkurrence scorede flere point end Carola ved den ene dommer – hvilket gav ham en 8’ende plads, en medalje og 3 point til Danmark. Utrolig flot kæmpet af begge ryttere som også var holdets to yngste ryttere, med en alder på 13 og 15 år.Camilla Aarenstrup Nielsen og Trine Søeberg leverede også utrolig flot ridning i trail klasserne, som også resulterede i en 13’ende plads til Camilla og en 11 plads til Trine som kun var et ½ point fra tiende pladsen og dermed en medalje og point til DK. I det andet show lå de endnu engang lige på den anden side af medalje rækken, utrolig flot ridning men desværre ikke overbevisende nok.


Også i Hunter klasserne leverede rytterne ridning af høj kvalitet – og kun marginaler, kan have skilt de danske ryttere fra en finale plads. I Søndagens Hunter strammede rytterne sig ekstra meget an og så lykkedes det Trine Søeberg at komme med i finalen sammen med de 14 bedste ryttere ud af 36. Men i finalen gik det ikke lige så godt – men stadig utrolig flot ridning, sidst lå hun i hvert fald ikke.


I Western Riding havde holdet kun en hest som kunne skifte galop, derfor valgte de at satse på holdets bedste Western riding rytter, Patrick Cappobianco. Maria måtte lave simple lead change med den anden hest – men leverede stadig flot ridning. I den sidste Western Riding klasse får Patrick overbevist sig selv, hesten og dommerne om at det her kan de ”sgu” godt – så han gik ind og red et hamrende godt program som resulterede i en velfortjent 10’ende plads og endnu en medalje og et point til DK.Selvom det ikke gav medaljer i alle discipliner og til alle ryttere, var Danmark absolut ikke de dårligste – de danske ryttere lå med mindst én rytter lige udenfor medalje rækken i hver eneste disciplin.


Træner Marianne Christensen var også kommet på arbejde dernede, da hun både skulle være i stalden, på trænings banen, til møder og hjælpe rytterne – og det helst på én gang. Så hun havde meget at se til og gjorde et STORT stykke arbejde for og med rytterne.DKQHA vil gerne benytte lejligheden til at sige et stort tak til Marianne Christensen for det store stykke arbejde hun har ydet for DKQHA’s ungdoms ryttere. Tak.


Rytterne lærte en masse og fik mange oplevelser med hjem.


Læs og se mere på www.YWC.dk eller rytternes individuelle hjemmesider, som I også kan finde under YWC.dkMega Clinic


Igen i år gentog DKQHA tidligere års succes og afholdte dette års Mega Clinic. Dog på et sted med langt bedre faciliteter i år. Dette år blev det afholdt i Randers d. 22-25 juli.


Det var en utrolig god clinic og vi her i bestyrelsen er sikre på at alle ryttere fik nogle fif og øvelser med sig hjem.


Vi har kun fået positive tilbagemeldinger, hvor vores medlemmer var tilfredse med trænerne, planlægningen, mad, oplevelserne og stemningen. Vi er glade for alle de positive tilbagemeldinger som også hjælper os, med planlægningen af næste års Mega clinic.


Så alt i alt var det en utrolig god clinic.DM 2004


- DM bliver igen i år afviklet i Ikast Rideklub. I år er det d. 10.-12. september 2004.


Her har vi erfaret at alle forhold er i top; baner, camping, forplejning, standplads, betjening og bokse.


- Som noget nyt har vi besluttet at sætte boks priserne ned. Derfor kan man booke sin boks allerede nu, ved at forud betale 200,- på DKQHA’s showkonto (7230-0001173612)


hvor man tydeligt angiver navn og adresse på rytteren. Så vil prisen kun være 500,- i det hele, hvor man betaler de sidste 300,- ved tilmelding. Dette tilbud gælder til de 100 første bokse, hvor efter vi skal ud og bestille teltbokse til 700,- pr. boks – hvor prisen naturligvis vil stige til de 700,- - så det foregår efter først til mølle princippet.


- Danmarksmesterskaberne for Quarter Horses, bliver afviklet i samarbejde med DWF og DRHA. Tilmeldinger og program findes på www.dkqha.dk


- Vindere AQHA klasserne, eller bedst placerede dansker (jf. reglement) vil opnå titlen


Danish Champion, med tilhørende medalje og ærespræmie.


- Til så stort et arrangement som DM, er der selvfølgelig brug for hjælpere.


Er du interesseret i at blive hjælper til DM, eller kender du nogen som måske ville være behjælpelige, kan du kontakte Henning Christensen på tlf. 86 44 57 00 eller mail@littlecreek.dk Der vil igen i år være gode forhold for hjælperne mht. forplejning, deltagelse i rytterfest lørdag aften, den tilbagevendende gave til hjælperne samt det gode sammenhold, der altid opstår blandt hjælperne til DM.HUNTER UNDER SADDLE


I AQHA er man begyndt at dømme hårdere og mere korrekt i Hunter Under Saddle klasserne. Efter at flere professionelle Hunter Under Saddle ryttere har brokket sig til AQHA om at der ikke bliver dømt korrekt efter AQHA’s regelbog, er der blev sendt et brev ud til samtlige AQHA dommere hvor man beder dem om at stramme reglerne op. Derfor vil man ikke længere se at hestene går for dybt, eller med mulen under lod. Og man vil heller ikke se pleasure galop i Hunter klasserne, da disse klasser ikke er pleasure klasser, men ”jagt klasser”. Gangarterne skal være med en stabil fremad drift. Ligesom der står i AQHA regelbogen (2004 AQHA Official Handbook of Rules and Regulations).


En hest som går for lavt, under lod og med ”slowness at the canter” vil ikke længere kunne placeres højere end en hest der går korrekt med hoved og tempo.


Læs mere på; http://www.aqha.com/showing/063004_hunterundersaddle.htmlDKQHA Hjemmeside


I er stadig meget velkomne til at sende billeder af jeres quarter horses, husk at skrive rytter og hests navn på i mailen eller brevet. Nyheder, informationer osv. modtages også gerne til gennemlæsning, måske bliver det sat på hjemmesiden. Alt kan sendes til Susan på; Susan@hach.dk


Følg jævnligt med på DKQHA’s hjemmeside, da den ofte bliver opdateret og nyheder kommer på forsiden. Sammen med proportioner til diverse stævner.Med Venlig HilsenDKQHA’s Bestyrelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar