fredag den 26. november 2004

Brug af halter grime.

Det undre mig at nogen har kæden i grimen ind under kæben og op ad siden på den modsatte side end handleren går.

Og så er der nogen der kun har den under kæben og så er der nogen der kun har kæden i ringen i grimen. Når den er det, er kæden meget lang og handleren må næsten gå med hånden på kæden. Hvad er rigtigt? På fotos fra Usa kan jeg se kæden under kæben og op ad siden (Peter har du et foto?) Er det bare fordi folk ikke har lært hesten at have kæden under kæben, de så ikke har det? Er det "amatøragtigt" i dommerens øjne? Eller er det helt lige meget. Jeg håber nogle kan hjælpe mig.Mvh Birgitte Olsen----------


Svar:Der er 4 måder at have kæden rigtigt på.1.> At have kæden bare i ringen, men så skal den dobles tilbage for ikke at være for lang.-gennem ringen, og tilbage til starten af kæden.- Man må IKKE have fat i kæden.


2.> Sætte kæden under kæben, og op langs højre side.


3.> Sætte kæden over næsen, og op langs højre side.


4.> Sætte kæden i munden, og op langs højre side.Det er alt sammen accepteret, og virker hårdere i den rækkefølge.Under kæben er det mest almindelige. 3 & 4 bruges mest til hingste.Har man en sød flink hest, er der en del der bruger 1, netop for at indikere overfor dommeren at hesten er så sød at man kan have den sådan.Jeg har aldrig haft indtrykket af at dommerne dømmer ned for at bruge de lidt hårdere måder. Tvært i mod, er dommerne så professionelle, at de værdsætter at man ikke løber nogen risiko, især med hingstene.Hilsen Jørgen Skjødt.Ingen kommentarer:

Send en kommentar