fredag den 26. november 2004

Mineraler på Græs

Spørgsmål til Tanja:


Efter at have læst artiklen i Hestebladet om Salvanas heste græs brikketter melder spørgsmålet sig:


Er det nødvendigt at tilføre hesten dem?

Får de ikke nok vitaminer, salte og mineraler i græsset? eller er det salgstale?Jeg har købt dem og mine heste får sådan en dims en gang i døgnet.


De 2 er i fol og den ene er meget gammel, så det er vel vigtigt at hun får mineraler mm,Hilsen Birgitte Olsen

Svar:Hej BirgitteDer er foretaget rigtig mange undersøgelser og analyser af den generelle græskvalitet, både her i landet og i udlandet. De peger alle i samme retning, nemlig at vores jorder er ganske mineralfattige.


Når heste går på sommergræs, forsynes de fint med vitaminer. Men mineralerne er et problem, både pga. vores ensidige græsningsarealer og udvaskningen der finder sted. Derfor er det en ualmindelig god idé at tilføre sine heste mineraler dagligt, også i græsningssæsonen.Hvilken type mineraler, man vil anvende, er i store træk ligegyldigt og må bero på smag, behag og økonomi. Føl, ungheste, drægtige og diegivende hopper, samt heste i hård træning har dog stor gavn af en organisk bundet mineraltilførsel. Læs mere om organiske mineraler i artiklen: "Organiske eller uorganiske mineraler ?Men man bør altså aldrig forlade sig på at tro, at heste forsynes 100 % af sommergræsset alene - der skal en mineralblanding til, året rundt. Ligeledes er det vigtigt at huske på, at man fra slutningen af juni/starten af juli bør udfodre ekstra protein til ungheste, diegivende hopper samt heste i hård træning, da proteintilførslen fra græsset er dalende i den periode og græsningssæsonen ud.Mvh. Tanja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar