mandag den 10. januar 2005

Hvad er de første skridt?

Heysa.Jeg er en pige på 15 med en DV hoppe på 10.


Jeg skal nu til at begynde at ride western men ville lige høre om der ikke var nogle øvelser man skal begynde at lære heste først.

Altså i andre ord - hvad er det første skridt ?


Håber meget i svarer.Mvh CarolineSvar:Hej Caroline!


Selvfølgelig svarer vi da!


Det første jeg koncentrerer mig om at lære nye ryttere, er den anderledes styreform.


Dette arbejder vi med i skridt, til det sidder. Så fortsætter vi i jog eller kort trav og siden da i galop.


Styreformen indøves i cirkler og rundt om kegler og i vendinger op ad barrieren.


Jeg lægger megen vægt på at få hesten til at reagerere vigende på udvendige tøjle og ben, idet målet jo er at styre hesten med "neckreining" med een hånd, dvs styring med een hånd, hvor hesten flytter sig for udvendige tøjle.


Når styring og gangarter er på plads, begynder jeg at arbejde med samling fra benene. Dvs ikke ved at file hesten i munden, som man så ofte ser, men ved at få hesten til at søge frem og ned, hver gang jeg bumper den med benene.


I dette lille afsnit alene har du formentlig arbejde nok til 2-3 mdr., men jeg vil så afgjort anbefale dig at konsultere en dygtig træner, idet vi alt for ofte ser at folk har nogle helt forkerte opfattelser af, hvad de tror der skal gøres. Du vil spare megen tid og penge ved at lære det rigtigt fra starten.


Se ind på vores trænerliste og besøg de trænere som bor i din nærhed, få en snak med dem og se , hvad de har at byde på.


Mange hilsner og held og lykke med det!Conny Mearlyn Nielsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar