tirsdag den 1. februar 2005

Æblekage på "gammeldaws" måde.

Du skal bruge ca. 12 æbler, gerne lidt syrlige.


2-3 spsk Brun Farin


1 ps. æblekagerasp


En halv liter piskefløde


1-2 tsk vanille


2-3 spsk sukker (alm melis)

Skræl æblerne og del dem i tern. Hæld vand i gryden, men kun så bunden lige er dækket.


Læg alle æblestykkerne i og lad det koge op. Tilsæt 2-3 spiseskefulde brun farin og rør forsigtigt rundt. Rør til farinen er fordelt i æblerne.


Lad det hele simre til æble stykkerne er kogte, men uden at blive til mos. (Brug et låg)


Rør IKKE i det før det er færdigt, da saften så siver ud af stykkerne.Sørg for, at det ikke er mere kogt end at det kan moses med en kartoffelmoser.



Når det er kogt tages gryden af varmen og der moses forsigtigt. Lad være med at mose det helt ud. Det fremmer fornøjelsen hvis æblestykkerne kan tygges lidt!



Lad det køle af.



Pisk fløden med vanille og sukker.



Læg et lag æblemos i bunden af en skål, dryg et lag æblekagerasp over. Læg et nyt lag mos o.s.v til der ikke er mere mos.


Øverst lægges et tykt lag flødeskum. Serveres koldt.


Nogen foretrækker at lægge det hele sammen dagen før æblekagen skal spises, men lægges det sammen et par timer før det serveres, kan raspen stadig knase lidt.



God fornøjelse.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar