onsdag den 6. april 2005

Balance øvelser til hest

Balance øvelser er nok noget vi alle kunne have glæde af!

Men desværre er mange af os voksne, lidt "stive" og har ikke længere samme balance som vores børn. Vi kan faktisk genskabe en del af balancen ved, at lave sjove balance øvelser på hesten. Og det er jo kun fantasien der sætter grænser.Engang for længe siden, da min datter skulle lære at ride, lærte vi af (springrytteren) Susan Kjærgaard en del øvelser med og uden sadel, som skulle hjælpe min datter til at blive en god springrytter. Disse øvelser har vi mange gange lavet og idag er hun en dygtig dressur rytter, der rider lige godt om det er med eller uden sadel.Man skal altid sørge for at have en hjælper. Start øvelserne med sadel, det er lettere.Sæt en longe i hesten og start i skridt.Rytteren skal nu udføre de ting hjælperen beder om, medens hesten skridter på volten. Rytteren har begge fødder i stigbøjlerne.


Hjælperen giver nu ordre til at lægge begge hænder på hovedet, derefter en arm på ryggen og en arm på modsatte knæ. Efter nogle skridt skiftes armene rundt.


Skridt lidt medens man skifter mellem at have den ene arm på ryggen og den anden arm på modsatte ben.


Skift øvlese. En hånd på skoen i samme side og den anden arm skal trykke på næsen. Skift også her med modsat side alt i mens hesten skridter.Hjælperen kan nu finde på alle mulige ting rytteren skal gøre. Gerne bede om de forskellige ting i et lidt hastigt tempo medens hestens stadig skridter, da det styker at skulle bevæge sig hurtigt på hesten.Når rytteren er blevet varmet op, smides stigbøjlerne og de samme øvelser kan gentages.Er rytteren fortrolig med hesten, er det noget af en udfordring at udføre øvelserne med lukkede øjne.Når rytteren mestrer de forskellige ting med og uden bøjler, kan de samme øvelser gentages i trav og senere i galop.Når øvelserne falder let for rytteren, prøver man uden sadel. Nu bliver det straks sværere. Men ganske sjovt.


Hvis hesten ikke er krydskilden, er det også meget svært at lægge sig ned på hesten, selv i skridt.En af de svære øvelser er, når der rides uden sadel og med lukkede øjne og hjælperen beder rytteren røre ved højre læg med venstre arm og omvendt.Hvor underligt det end lyder, så styrker det balancen helt utroligt meget at lave sådanne øvelser. Børn lærer det fantastisk hurtigt og vi voksne... ja, vi opdager hurtigt at vi ikke længere er 17 år. Endvidere styrker det latter musklen.Men sørg nu for altid at have en ridehjelm på og også gerne en sikkerhedsvest, når øvelserne begynder at være i trav eller galop.God fornøjelse hvis du har mod på at lege.Ingen kommentarer:

Send en kommentar