lørdag den 9. april 2005

Mike Beck

Mike er den ægte vare, -hentet lige ud af Montana, -fuldskæg og en godt brugt hat, små øjne under buskede øjenbryn,…..- og så har han hestene helt ind under huden…!

Med andre ord ”helt-igennem-cowboy” og Fantastisk Horseman.Han har brugt sit liv på heste og kvæg, på nogle af de største Ranche’s og uden tvivl hos nogle af tidens største ”horsemen”!Mike er oprindeligt fra Californien, U.S.A, hvor han begyndte med heste som 9 år gammel, men som han selv siger; ” først SÅ hesten som 17-årig” da han blev tilbudt arbejde i en stald med konkurrence heste, hvor Tom Dorrance var tilknyttet til hjælp med hestenes træning.Det ene job leder det andet med sig og pludselig står han på den to millioner store ”Spanish Ranch” i Nevada, for at arbejde som ”cowboy” på fuld tid.I 1977 inviterede Tom Dorrance’s bror, Bill Dorrance, Mike til sin Ranch for at arbejde for sig, mod at Bill hjalp Mike til at blive endnu bedre med heste og kvæg…..- Og det blev han!!I dag har Mike egen ranch i Montana, hvor han rider sine egne heste, opstarter ungheste, og afholder horsemanship clinics hvor han deler ud af sin viden om mennesker og heste.Nogle måneder om året rejser Mike til Europa for at undervise, her har han allerede debuteret i England, Sverige, Norge og Finland.
Mike taler om ro og nærver sammen med hesten, og det at kunne bringe hesten energi op og ned alt efter hvad der er brug for i de forskellige situationer.
Vi, Jasmin Schacht fra ”Naturalhorse” og ny opstartede Helle Knudsen fra ”Horse N’ Human” er danske primusmotorer for Mike Beck. Sidste år blev der i pinsen afholdt tre dage med Mike, på ”Taoslyst” ved Nørager på nord Djursland, og igen i år er han tilbage samme sted, men de sidste to weekender i Maj.Mike Underviser ud fra Bill Dorrance’ filosofi om ”Feel”, altså fornemmelse for hesten, og arbejder for at skabe bedre ”sammenhold” mellem rytter og hest. Han arbejder hele tiden, med det for øje, at skabe et tryggere og mere harmonisk sammenspil mellem hest og rytter, og så vel cowboys, springryttere, hygge ryttere, ja selv dyrlæger og andre professionelle vil gerne vide mere om hvorfor deres hest opfører sig på en bestemt måde.


Mike har et bredt spektre af deltagere på hans kurser og kan hjælpe enhver som omgås heste med at opnå et bedre forhold til hesten uanset disciplin.”Gennem mine horsemanship kurser, hjælper jeg folk til at se hvad det er, der mangler i deres samspil med dereshest, og vigtigheden af at etablere en forbindelse med hesten, samtidig med at man anerkender hestens stærke overlevelses instinkter som en byggeklods i samspillet. At se verden fra hestens synspunkt tilladre os mennesker at komme tættere på, og at få en større forståelse for dette utrolige dyr. På denne måde kan man skabe et unikt venskab der vil vare i årevis.”


-Mike Beck.I sit arbejde med heste med forskellige heste og mennesker ser Mike mange af de samme problemer som spænder ben for videre udvikling af forhldet og samarbejdet. Basis ting som heste der trækker med ejer i stedet for omvendt, heste som ikke venter mens rytteren sidder op, - som ikke vil stå stille for smed, - som ikke vil sadles op, eller som ikke vil rides ud alene…og meget andet. Og svaret er ret simpelt; -rytter og hest mangler samspil! De mangler tillid og sikkerhed, selvtillid og harmoni…… - Alle de ting der er nødvendigt for at kunne være på samme hold…!Jorden er det sikreste sted for rytteren at være med en hest, og det sted teamwork skal skabes. Hvis ikke man kan arbejde sammen her, hvorfor tror man så at rideturen vil blive en fornøjelse?” Min erfaring med hestene, specielt fra de større kvæg-ranche’s, har overbevist mig om at det betaler sig at tage sig tid til en grundig forberedelse, af hesten. Det gør jeg stadig!” -Mike BeckDerfor bygger Mike først et solidt fundament fra jorden før der arbejdes videre på ryggen af heste.Der er ingen tvivl om at Mike har en tilgang til hestene som hestene selv synes meget om, og kurserne er en hjælp til at bygge videre på- og forbedre det forhold man allerede har til sin hest.Jasmin og Helle ser frem til kurserne i Maj, og til et tæt samarbejde med ”Taoslyst”, og ikke mindst til at møde både nye og ”gamle” heste og folk. Der kan læses mere om arrangementerne på www.naturalhorse.dkIngen kommentarer:

Send en kommentar