fredag den 20. maj 2005

Smid nu ikke ud….

Det kunne jo være du fik brug for det igen….

Hvor stammer dette gemme fænomen fra? Mon det er fra vores barndom? Hvem kan ikke huske, sætninger som, ”spis op” og ”gem til dårlige tider”.Jeg læste om et par som var til et bryllup. Konen siger så til manden, ”man burde faktisk holde sådan en brude fest hver gang, man har kobberbryllup, sølvbryllup osv. Og ønske sig nøjagtigt det samme som da man blive gift. Så kunne det da være at man have en toaster der virkede eller en håndfixer. På den måde fik man ryddet op i alt det gamle ragelse man går og gemmer på.”Det kom jeg til at tænke lidt over. Hvem kan se sig fri for, når de går alle deres skabe igennem, at de har lige præcis det de har brug for og ikke har gemt en hel stak af ”just i case” ting og sager….Jeg kunne ikke. Og da turen kom til sadelrummet, ja så blev jeg næsten stum. Der var nok til at forsyne et par ekstra ryttere med alt muligt. Gamle strigler, som bare lå der. Deres tid var forbi, men de lå der, hvis nu….. en hel masse engelsk udstyr, for det kunne jo være, at man en dag kom i tanke om at bruge det…Hvad var det lige konen sagde til manden? Jeg satte mig ned på min stol og tænkte; hvornår er det lige du sidst har brugt det og så det der udstyr? Helt ærligt – hånden på hjertet, kommer du nogen side til at ride med det igen? Noget af det havde ikke været brugt, en eneste gang i de sidste 5 år, så sandsynligheden for, at det ville komme i brug igen, var ret lille…En masse minder væltede frem, for hver gang jeg hev noget udstyr frem, men det kunne ikke nytte noget. Det blev til ret meget. Man bliver temmelig overrasket over hvor meget man egentligt havde liggende.Heldigvis er der dukket mange af disse forretninger op hvor man kan bytte sit gamle udstyr til noget andet. Jeg fyldte bilen op og af sted gik det, ikke noget med at fortryde! Det var en god dag. Jeg kom hjem med nye klokker, boots, et regndækken m.m. Fik min dressursadel i kommission.


Det bedste af det hele er nok, alt den plads jeg nu har i mit sadelrum…Nu er der plads til at jeg kan gemme en hel masse….Ingen kommentarer:

Send en kommentar