torsdag den 23. juni 2005

Longe Line

Jeg sad og læste lidt artikler på nettet og faldt over denne artikel som handler om Longe Line, en ”pleasure” klasse for 1 års heste, men uden rytter.

Jeg synes selv den er meget interessant, især hvis man har med ungheste at gøre eller er interesseret i Western Pleasure.Det er dog pt. ikke en disciplin, vi har i Danmark.Jeg har oversat den, så godt som jeg nu kan – så I må bærer over med lidt fejl hist og pist.Foaling around


Af Kim BehrensLonge Line Konkurrencer.


I sidste måned fokuserede jeg på, hvad I kan lave hjemme med jeres yearlings, for at gøre dem klar til fremtidens træning. I denne måned vil jeg fortælle jer om en anden fantastisk chance, for både dig og din yearling, longe line konkurrence. Det man kigger efter i denne klasse er: kvaliteten af gangarterne, konformation og træningsformåen.
En ung paint horse, under den daglige træning af Longe line.Denne klasse bliver normalt udbudt i futurity format, for årings show (præstations) heste. De fleste longe line futurities starter i maj og gennem resten af sommeren. Det giver ejeren chancen for at fremvise deres pleasure emner i en tidlig alder og giver de interesserede købere en chance for at se flere yearlings på én gang.Træningen mellem åringen og træneren, bliver en kontakt af både respons og fart. Det kan være begyndelsen for en åring, i karrieren som pleasure hest. Åringen bliver fremvist individuelt i 1½ minut. Indenfor denne tid, skal rytteren fremvise hesten i alle tre gangarter, walk, jog og lope, i begge retninger. Efter at alle hestene har været fremvist på longe, skal alle hestene ind og stille op – lige som i halter – for at bliver bedømt på deres præstations konformation.


70 % af den totale score er evalueret ud fra følgende; hestens bevægelse i hver gangart, mannér, attitude, træningsformåen, og brugen af cirklen, som skal være på en radius af 20 meter. De sidste 30 % af den totale score er hestens præstations konformation.Rytterens påklædning skal hovedsagligt være i western stil. Hvis unghesten er beregnet som en kommende hunt seat hest, så kan man også overveje den traditionelle engelske stil. Både mænd og kvinder skal generelt bære blazer, hvor mændene skal bære slips. Grimen er som regel en flot sølv show grime. Longe linen må ikke være over 30 fod lang (9,144 meter), og skal være fastgjort til grimen. Det er tilladt at bruge en longe pisk, men andet udstyr er ikke tilladt.
En ung Quarter varmes op til longe line.Denne klasse giver en udmærket chance for at fremvise din yearling i show arenaen. Jeg anbefaler det varmt til alle. Denne klasse, kan jeg tilføje, er ikke en let en, det kræver måneders træning og erfaring med din yearling, at udvikle de rolige, naturlige gangarter, dommeren kigger efter. Træningen af en longe line hest, kan gøres af amateur ryttere. Der er nogle få gode longe line trænere, men jeg anbefaler at I gør det selv. Det giver dig chancen for et samvær med din og deltage ved shows.Personligt fremviser jeg en longe line hest hvert år. Det er en af mine favorit discipliner at starte i. I løbet af træningen af vores longe line heste, giver vi dem stadig masser af tid til at være unghest i og lege frit. Dette er en livsvigtig del i deres udvikling af sind og ben. Normalt tager det mig omkring 4 måneder at have en yearling klar til show arenaen. Men jeg presser ikke mine yearlings, de bliver trænet hver 2. dag, og har derfor masser af tid til at være ungheste.Jeg vil foreslå, at I prøver at overvære en longe line klasse, ved et af de større avls (race) shows. Dette vil give et godt eksempel på hvad der kræves af dig og din yearling… ( Dette vil dog blive lidt svært, da der ikke er longe line klasser i Danmark. )Ingen kommentarer:

Send en kommentar