fredag den 14. oktober 2005

Vern Sapergia er gæstetræner i Danmark

Fra fredag den 21. til søndag den 23. oktober får Danmark besøg af den kendte og meget dygtige westerntræner Vern Sapergia.

Vern er canadier men bor i Østrig, hvor han sammen med Silvia Rzepka driver SR Horses Training. De træner i disciplinerne Reining, Cutting og Working Cowhorse. På clinicen i Danmark vil det være Reining, der undervises i. Det er Kenneth Jensen, som er arrangør af clinicen, som holdes på Tuse Creek Ranch, Hesselvad 15, Butterup, 4420 Regstrup. Tilskuere er meget velkomne og der er gratis entre. Clinicen varer hele fredag + lørdag samt til ca. 12.00 søndag. Kenneth kan kontaktes på tlf. 51242126 og Tuse Creek Ranch på tlf. 59472016 eller jette.ceglarek@pc.dk
King Of Hungary er i sin tid trænet af Vern og deltager på clinicen med ejeren Klaus CeglarekLæs her om Vern og Silvias træningsfilosofi:Vern & Silvias filosofi: ”Feel It”


Silvia Rzepka og Vern Sapergia præsenterer filosofien bag deres legendariske program:”Det er vores mål at få det bedste ud af enhver hest, dog med fuld respekt for hestens værdighed og natur.””Vi tilhvisker ikke hesten noget – vi lytter til den””Med følelse som basis arbejder vi med hestens natur. Vi får hesten til at samarbejde, ved at vi føler og fornemmer den. Dette giver os mulighed for at forstå hesten og hesten for at forså os. Med følelse kan man lære, hvordan enhver hest lærer.””Enhver hest skal gennemgå grundskolen i vores program, lige meget om det er en frisk 2-års eller en ældre hest. ABCen er den røde tråd i vores system – og hemmeligheden bag succesen.””Vi betragter enhver hest som et individ, idet enhver hest er anderledes og har sin egen specielle evne til at acceptere pres og træning.””Hvis man presser en hest mere, end den kan tage, træder dens overlevelsesinstinkt i kraft. Enten løber hesten væk eller den yder modstand. Vi vil erkende, når hesten kommer til denne grænse – hvis man overskrider den, bliver det en kamp og man arbejder med negative reaktioner. Vi arbejder altid således med hesten, at vi får en positiv reaktion.””Give to the bridle, give to the leg – and have fun.”DVD med Silvia Rzepka og Vern Sapergia


Silvia Rzepka og Vern Sapergia har lavet en trænings-DVD, som absolut hører til en af de bedste western-trænings-DVDer, der findes. DVDen kan købes under clinicen og hos JEKO Western Equipment. Prisen er kr. 595,- + evt. forsendelse. Kontakt Klaus Ceglarek på tlf. 59472016 eller ceglarek@pc.dkIngen kommentarer:

Send en kommentar