tirsdag den 21. februar 2006

Ny lov lukker rideklubber

Mindst otte rideklubber i Københavnsområdet må lukke ved årets udgang, hvis en ny lov om hold af heste bliver vedtaget uden overgangsperiode, skriver Idrætsliv, der udkommer torsdag.

Blandt dem er Gentofte Ride-Klub, der engang lå på landet, men i dag er den gamle rideskole klemt inde mellem villaer og rådhuset. Antallet af klubbens folde og størrelsen på dem er nemlig langt fra at opfylde lovforslagets krav. Alene i Gentofte Kommune er fire andre klubber også truet af lukning.



Omkring 100 heste er opstaldet på Maltegårdsvej, og Gentofte Ride-Klub har cirka 500 medlemmer, hvoraf mange er børn og unge samt en del handicapryttere.



»Stort set er lovforslaget velgennemtænkt og velargumenteret, men det kan ikke være meningen, at en enkel paragraf kan tvinge en rideklub til at lukke, når man i øvrigt opfylder alle de andre krav. Vi må have en rimelig tidsfrist til at opfylde kravet,« opfordrer Johan Schrøder, der er næstformand i Gentofte Ride-Klub. Han mener, at en rimelig overgangsperiode kunne være de 12 år, som der også er foreslået for loftshøjde i stalde.



»Netop i byområder er der en mægtig social opgave i foreningerne, hvor der er mange børn og unge piger, der bruger dem som deres fritidsklub. Og de bliver jaget på gaden, hvis ikke rideklubberne kan fortsætte. I sin nuværende form vil lovforslaget gå voldsomt ud over antallet af heste og medlemmer, for det vil være et fåtal, som vil have tid og råd til at rejse langt ud på landet. Så jeg ved ikke, hvor vi skal gøre af alle hestene,« siger Johan Schrøder.



»Jeg vil understrege, at Dansk Ride Forbunds bestyrelse overordnet set er tilfreds med rapporten og lovforslaget, hvor der er en god balance imellem hensynet til hestevelfærden og det praktisk mulige,« siger Ulf Helgstrand, der er formand for Dansk Ride Forbund, DRF.



»Men i vores høringssvar til ministeren vil vi bede om en betydelig overgangsperiode for bestemmelsen om folde. Alene i Københavnsområdet skønner vi, at 8-10 rideklubber bliver ramt, fordi der er nogle fysiske rammer, som gør, at stederne bliver ulovlige per 1. januar, og det synes jeg ikke er rimeligt. De steder må have en rimelig tidsfrist til at reorganisere sig,« opfordrer Ulf Helgstrand.



(Kilde: Danmarks Idræts-Forbund)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar