mandag den 20. februar 2006

OHWR arrangerer :

Foredrag og demo om klikkertræning af heste søndag den 26. marts kl. 13.

Træningsformen klikkertræning er en træningsform, hvor man træner hesten med positiv forstærkning - dvs. at man lærer hesten at forbinde det, man ønsker med behag. Denne træningsform har i forsøg bevist at være mere effektiv end traditionel træning, hvor man primært bruger negativ forstærkning - at fjerne ubehag fra hesten når den gør noget ønsket.



Klikkertræning kunne også kaldes motivationstræning. Grundtanken er, at giver hesten noget der gør det attraktivt for den at udføre det, vi ønsker af den. Det kan være foder, frihed, ro, tørst, kløen eller andet, der i lige netop det sekund er motiverende for hesten.



Fordelene ved træningsformen er, at hestens indlæringskapacitet bliver langt større, og ligeledes at man arbejder under minimal stress. Når en hest er stresset kan den ikke lære, og selvsagt vil det heller ikke være muligt at arbejde med angst, mens man stresser hesten yderligere.



Klikkertræning udføres i praksis ved, at man bruger en lille metalklikker som markeringslyd hver gang hesten gør noget ønsket. Efter klikket følger en godbid - før man starter træningen lærer hesten at forbinde klik-lyden med en godbid. Efterhånden som hesten bedre forstår, hvad vi ønsker af den kræver vi hele tiden lidt mere før hesten får sit klik og sin belønning - og til sidst får den kun klik og belønning for den helt perfekt udførte øvelse. Når en øvelse er indlært og sat på et passende signal holder man op med at klikke og belønne, for nu er indlæring sket.



Klikkertræning egner sig til enhver ride- og køredisciplin, til tilvænning til nye objekter, til opdragelse og arbejde med adfærdsproblemer.



Foredraget vil starte med en gennemgang af teorien bag klikkertræning og slutte med at træningsmetoden demonstreres i praksis på nogle få heste.



Prisen for dette arrangement er 75 kr. som indbetales til foreningens konto 1362-7557 777 177.


HUSK tydelig navn og arrangements navn. (kvittering tages med til arrangementet.)



Arrangementet afholdes på :


Dyremosegård, Villingerødvej 53, 3120 Dronningmølle



Tilmelding til :janechristensen@privat.dk eller tlf. 21762201 senest den 17. marts.



SE også vores hjemmeside for yderligere information www.ohwr.dk



Ingen kommentarer:

Send en kommentar